Samsung uvodi funkciju Auto Blocker kako bi pomogao vlasnicima Galaxy uređaja

Auto Blocker je novi alat koji dolazi kao dodatna sigurnosna mera u realnom vremenu na Samsung uređaje spremne za OneUI 6 nadogradnju

Samsung uvodi funkciju Auto Blocker kako bi pomogao vlasnicima Galaxy uređaja

Samsung je započeo isporuku najnovije verzije svog prilagođenog Android korisničkog interfejsa – One UI 6 – na različite uređaje, počevši sa svojom flagship serijom Galaxy S23. Baziran na Androidu 14, ovaj novi softver donosi brojne funkcije, poboljšanja u performansama i opcije personalizacije.

Ono što je značajno novo, dodatno unutar One UI 6, jeste alat za bezbednost nazvan Auto Blocker, dodatna sigurnosna funkcija za koju Samsung tvrdi da poboljšava sigurnosne sposobnosti Samsung pametnih telefona.

Samsung promoviše Auto Blocker kao opcioni sigurnosni alat koji će uskoro biti dostupan za sve Samsung uređaje koji su podržani za nadogradnju na One UI 6. Auto Blocker uglavnom blokira sumnjive aktivnosti i neovlašćen pristup vašem uređaju.

Auto Blocker se sastoji od tri glavne funkcije

Ovaj alat blokira nepoznate aplikacije sa sumnjivih izvora tokom instalacije, redovno proverava aplikacije na potencijalne sigurnosne pretnje i sprečava izvršavanje zlonamernih komandi poslatih vašem telefonu putem USB kabla.

Pored postojeće zaštite od zlonamernih aplikacija koje nudi južnokorejska kompanija, Auto Blocker služi kao dodatna sigurnosna mera u realnom vremenu, obezbeđujući korisnike od novih sigurnosnih rizika bez potrebe za aktivnim upravljanjem sigurnošću njihovog uređaja.

Jedan od glavnih fokusa Samsungovog Auto Blocker alata je sprečavanje sideloadovanja štetnih aplikacija na Samsung uređajima.

Za iskusne korisnike koji žele da sideloaduju aplikacije, iskustvo ostaje nepromenjeno na uređajima koji koriste One UI 6, jer je funkcija Auto Blocker po default-u isključena.

Auto Blocker može biti posebno koristan tokom mogućih napada socijalnog inženjeringa, gde se neiskusni korisnici prevare da instaliraju zlonamernu aplikaciju sa neproverenih izvora.

Alat takođe omogućava korisnicima da se zaštite od phishing napada blokiranjem zlonamernih komandi poslatih njihovom uređaju putem USB kabla. Ova funkcija može biti posebno korisna za neiskusne korisnike koji nisu svesni opasnosti od javnih USB punjača.

Pored novog alata Auto Blocker, nadogradnja One UI 6 uključuje značajno poboljšanje funkcije Message Guard, koja je najavljena pre nekoliko meseci.

Message Guard je prvobitno dizajniran da umanji zero-click napade pokrenute putem SMS poruka. Sada se njegova sposobnost širi kako bi pružio zaštitu od zero-click napada putem popularnih aplikacija za razmenu poruka kao što su Facebook Messenger, Telegram i WhatsApp.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi