Huawei P70 serija nailazi na poteškoće, posredi više razloga za pomeranje lansiranja

Umesto da Huawei P70 serija telefona izađe krajem marta ili početkom aprila, ona je navodno odložena za kraj aprila ili još kasniji period zbog više razloga

Huawei P70 serija nailazi na poteškoće, posredi više razloga za pomeranje lansiranja

Predstojeća Huawei P70 serija telefona, predmet mnobogrojnih tehnoloških glasina, među kojima i onim o jednoinčnom senzoru ultraširoke kamere, izaći će izgleda ipak kasnije nego što smo očekivali jer se kompanija navodno suočava sa različtim problemima. Naime, umesto da je vidimo krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, stižu dodatne informacije o tome da će ona najverovatnije na tržište stići tek krajem aprila ili još kansije, piše Gizmochina pozivajući se na insajdere.

Pojedini izvori tvrde da je odlaganje serije rezultat pooštrenih američkih sankcija prema Kini, i konkretno kompanijama Huawei i SMIC. SAD navodno nameravaju da dodatno uskrate pristup opremi za proizvodnju čipova poluprovodničkoj fabrici SMIC, inače proizvodnom Huawei partneru. Razlog za to je što je Huawei uspeo da dizajnira i zajedno sa SMIC fabrikom proizvede sofisticirani čip za Huawe Mate 60 Pro telefon koja je napravila iznenađenje na tržištu, koje na zapadu nisu očekivali, ni želeli.

S druge strane, pojedini izvori kažu da će Huawei P70 serija telefona biti odložena kao rezultat pretrpanosti kompanije Huawei različitim projektima i novim proizvodima odjednom, među kojima su novi računari, slušalice, televizori, proizvodi za kuću, kao i priprema za vodeću, premijum seriju telefona Huawei Mate 70.

Industrijski analitičar Ming Či Kuo je u januaru podelio neka predviđanja o Huawei P70 telefonima. Prema tim informacijama, modul ultra-široke kamere biće nadograđen i doneće veliki jednoinčni senzor jednom od telefona u seriji.

Senzori veličine jednog inča za mobilne kamere su retki, i još uvek je impresivno kada bilo koji proizvođač telefona odluči da upakuje tako veliki senzor u svoj pametni telefon. To korisnicima pruža bolje mogućnosti fotografisanja pri slabom osvetljenju, bolji bokeh efekat i još mnogo toga.

Kada je reč o specifikacijama koje nisu vezane za kameru, glasine tvrde da će P70 imati OLED ekran sa četvorostrukom zakrivljenošću, nudeći rezoluciju od 1,5K. Na strani veličine, navodno će biti u pitanju panel od 6,7 inča. Uz to, moguće je da će ova serija doneti i sasvim novi čipset svojim korisnicima, odnosno Kirin 9010. Članovi ove porodice telefona trebalo bi da obuhvate tri uređaja: Huawei P70, Huawei P70 Pro i Huawei P70 Pro Art model.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi