Informacije o baterijama kompletne iPhone 16 serije telefona kruže internetom

Kapaciteti baterija koje će napajati predstojeću iPhone 16 seriju telefona u novom curenju informacija ukazuju na mala povećanja, a u jednom slučaju i smanjenje

Informacije o baterijama kompletne iPhone 16 serije telefona kruže internetom

Dok čekamo nove iPhone 16 telefone, insajderi se trude da obezbede što je više moguće detalja o predstojećim modelima, a sada sa glaina o ekranima i kamerama skačemo na informacije o baterijama kompletne serije. Ipak, pre nego što nastavite sa čitanjem, imajte na umu da insajder sa Weibo društvene mreže koji ih je podelio, nije baš poznat u tehnološkom svetu, niti postoji videncija o tačnosti informacija koje objavljuje.

Osnovni iPhone 16 model će prema nezvaničnim informacijama imati bateriju kapaciteta 3.561 mAH, što predstavlja povećanje od šest posto u odnosu na aktuelni iPhone 15 model. Na drugoj strani, iPhone 16 Plus će navodno koristiti bateriju kapaciteta 4.006 mAh, što je devet posto manje u odnosu na svog prethodnika, tačnije iPhone 15 Plus model.

Iako nije sasvim neobično da se desi da novi model ima nešto slabiju bateriju, ipak nije stvar koja se često dešava, pa bi to moglo da razočara mnoge iPhone korisnike.

Kada je reč o Pro modelima, iPhone 16 Pro će navodno stići sa baterijom kapaciteta 3.355 mAh, što je 2,5 posto poboljšanje u odnosu od prethodnika, dok će Pro Max model sa svojih navodnih 4.676 mAh, doneti pet posto povećanja u odnosu na iPhone 15 Pro Max.

Ovo je inače prvi put da su kapaciteti baterija procurili za sve četiri iPhone 16 modela, a iako je insajder koji ih deli nepoznat, brojevi se poklapaju sa prethodnim glasinama. Takođe, iako Plus varijanta izgleda dobija manju bateriju, to bi u stvarnom životu moglo da doprinese poboljšanjima efikasnosti čipa ili ekrana, ili oba, pa za sada nema razloga za paniku.

Telefone bi zvanično trebalo da vidimo na jesen ove godine, odnosno najverovatnije u septembru, kada Apple obično objavljuje nove iPhone uređaje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Manda94

    Je l’ proverava neko gramatiku u tekstovima koji se objavljuju?

    glaina > glasina
    videncija > evidencija
    mAH > mAh

    “Ovo je inače prvi put da su kapaciteti baterija procurili za sve četiri iPhone 16 modela…”

    Malo glupi zvuči “u stvarnom životu”, normalnije bi bilo u stvarnosti, no dobro…

    I koliko je meni poznato, u septembru se ne objavljuju samo novi iPhone uređaji, al ajde 😂

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi