Leitz Phone 3 je telefon treće generacije foto-kompanije Leica

Jedan od najcenjenijih brendova foto-aparata, kompanija Leica, lansirana je svoj dugoočekivani telefon treće generacije pod nazivom Leitz Phone 3

Leitz Phone 3 je telefon treće generacije foto-kompanije Leica

Čuveni proizvođač kamera i optičke opreme, kompanija Leica danas je predstavila svoj telefon treće generacije pod imenom Leitz Phone 3 koji ovećava značajan napredak u obezbeđivanju foto-sposobnosti na pametnim telefonima. Telefon nemačke kompanije biće, međutim, za početak ograničen na tržište Japana, počevši od 19. aprila, ali detalji o ceni i dalje nisu objavljeni.

Međutim, u periodu koji sledi, Leitz Phone 3 mogao bi da se nađe i na drugim tržištima, kao što je evropsko, uzevši u obzir da je Leica „rodom“ iz Nemačke. Dok to čekamo, znamo da ovaj telefon može da se pohvali hardverom za obradu slika, koji podseća na onaj koji smo videli u prethoniku Leitz Phone 2, dok velika zadnja kamera daje neverovatan jednoinčni senzor rezolucije 47,2 MP, opremljen osmofaznim mogućnostima automatskog fokusa.

Leica ističe sposobnost senzora da brzo i precizno fokusira, pružajući kvalitet fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja, dok glavna kamera ujedno ima otvor blende od f/1,9 i žižnu daljinu od 19 mm.

Na prednjoj strani korisnike čeka kamera od 12,6 MP sa širokougaonim prikazom od 78 stepeni, uz otvor blende od f/2,3. Da, dobro ste pročitali, nema trostrukog sistema kamera kao na trenutno popularnim telefonima, već se kompanija čija su uža specijalnost kamere i dalje drži pristupa jedne kamera na poleđini.

Kada su u pitanju softverska unapređenja, Leitz Phone 3 uvodi nove Leica Style i Tones funkcije. Posebno, jedan od stilova oponaša efekte otvora blende raznih klasičnih Leica kamera, uključujući Noctilux-M 50mm f/1.2 i Sumilux-M 28mm f/1.4. Dodatno, Leica Perspective Control, ranije ekskluzivan za Leica kamere, ispravlja vertikalne distorzije linija koje su česte u arhitektonskoj fotografiji, a sada je po prvi put na pametnim telefonima.

Leitz Phone 3 ima redizajnirano kućište sa visokokvalitetnom poliakrilnom teksturom na poleđini, što daje sličan osećaj kao i Leica kamere. Težak svega 209 grama, ovaj telefon laku prenosivost, a vredan pomena je magnetni sistem za brzo pričvršćivanje poklopca sočiva, koji obezbeđujući praktičnost tokom svakodnevne upotrebe.

Kada su u pitanju druge specifikacije, ovaj telefon ima Pro IGZO OLED ekran dužine dijagonale 6,6 inča sa brzinom osvežavanja od 240 Hz i rezolucijom 2730×1260, kao i maskimalnom osvetljenošću od 2.000 nita.Leitz Phone 3 ima Snapdragon 8 Gen 2 u svojoj unutrašnjosti i biće dostupan sa 12/512 GB RAM i memorije za skladištenje podataka, pri čemu se fleš memorija može proširiti do TB uz microSDXF UHS-1 memorijskih kartica, a baterija je kapaciteta 5.000 mAh.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi