Prepravljene NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU karte pojavile se na slikama uživo

Pojavile su se prve slike uživo prepravljenih NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU-ova, nakon što smo ih videli spakovane u kutijama i na paletama pre par dana

Prepravljene NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU karte pojavile se na slikama uživo

Pojavile su se prve slike uživo prepravljenih NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU-ova, nakon što smo ih videli spakovane u kutijama i na paletama pre par dana, pružajući dublji uvid u to kako ovi moćni gejmerski čipovi pronalaze novu svrhu na unosnom kineskom tržištu.

Ovaj strateški potez odgovor je na nedavne zabrane nametnute NVIDIA-inim AI GPU-ovima u Kini, podstičući inovativna rešenja kako bi se zadovoljila rastuća potražnja u kineskom sektoru veštačke inteligencije.

Pre nekoliko dana, pojavili su se izveštaji koji detaljno opisuju pojavu tajnih kineskih fabrika posvećenih isključivo rastavljanju i prepravljanju vodećeg gejmerskog GPU-a NVIDIA-e, GeForce RTX 4090, u rešenju fokusiranom na veštačku inteligenciju prilagođenu domaćem kineskom tržištu.

NVIDIA GeForce RTX 4090 AI GPU karte su spas za mnoge kineske kompanije

Ova adaptacija je ključna s obzirom da su NVIDIA-ini AI GPU-ovi suočeni s potpunim zabranama zbog najnovijih politika Sjedinjenih Američkih Država, što stvara izazovno okruženje za inovativni kineski sektor veštačke inteligencije.

Uprkos tehničkoj zabrani za GeForce RTX 4090 AI, značajan broj ovih gejmerskih GPU-ova bio je nagomilan od strane kineskih potrošača pre nego što su ograničenja stupila na snagu. Sada se ovi GPU-ovi prepravljaju kako bi zadovoljili rastuće potrebe kineske veštačke inteligencije, nudeći alternativu nedostupnim pravim AI Grafičkim kartama

Među različitim verzijama proizvedenim od strane različitih kineskih fabrika, zapažen je model koji je privukao pažnju entuzijasta, posebno istaknut od strane I_Leak_VN. Ova varijanta se trudi da zadrži “Founders Edition” (FE) estetiku, sa stilizovanim poklopcem na prednjoj strani i odgovarajućim zadnjim delom.

Prepravljeni GPU opremljen je dvoslotnim hladnjakom koji ima cooler u stilu duvaljke za efikasno termalno upravljanje. Grafička kartica ima veliki izduvni otvor na poleđini, u kojem se nalaze standardna četiri izlaza – tri DP 1.4 i jedan HDMI 2.1 port. Odstupajući od uobičajenog, 16-pin konektor za napajanje smešten je na prednjoj strani PCB-a, što je odstupanje od uobičajenog mesta na standardnom RTX 4090.

Kineske fabrike izvode mukotrpni proces rastavljanja celih PCB-ova, izdvajanja GPU-ova i GDDR6X memorije

Da bi proizvele ove prilagođene kartice, fabrike preduzimaju mukotrpni proces rastavljanja celih PCB-ova, izdvajanja GPU-ova i memorije GDDR6X, i njihovo integrisanje u potpuno nove PCB-ove prilagođene specifičnim potrebama korisnika u oblasti veštačke inteligencije. Pored ovoga, slike otkrivaju pakete teške do 8,8 KG (bruto težina), svaki sa najmanje pet NVIDIA GeForce RTX 4090 AI grafičkih kartica. S obzirom na najmanje 20 kutija na slici, to ukazuje na isporuku 100 GPU-ova jednom kupcu AI grafike.

Hiljade ovih prepravljenih kartica trenutno se šalje AI kompanijama u Kini, popunjavajući prazninu koju je ostavila nedostupnost pravih AI GPU-ova.

Iako se GeForce RTX 4090 pokazao kao prihvatljiva zamena za sada, održivost ovog rešenja ostaje neizvesna. Kako zalihe RTX 4090-a neminovno budu opadale, kineske kompanije će morati istražiti alternativne opcije.

Iako Kina već ima listu alternativa za svoje potrebe u veštačkoj inteligenciji, pitanje ostaje da li ove alternative mogu parirati kvalitetu NVIDIA-ine ponude.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi