Qualcomm: prelazak računara na ARM siguran, lansiranje SoC visokih performansi 2023.

Prema vestima sa jučerašnjeg Dana investitora, Qualcomm priprema Arm SoC visokih performansi za PC tržište

 
Qualcomm je bio u igri stvaranja SoC-a za PC tržište sa Snapdragon linijom kompanije, a ovi procesori su uglavnom bili poboljšane verzije njihovih mobilnih dizajna i zasnovani su na arhitekturi skupa instrukcija ARM (ISA). Microsoft je podržao ovaj napor kreiranjem projekta Windows-on-ARM (VoA) koji omogućava operativnom sistemu Windows da radi na procesorima zasnovanim na ARM-u.
Međutim, do sada, Qualcommovi dizajni nisu bili dovoljno jaki jer su predstavljali relativno umeren pristup problemu i gotovo da nisu imali smisla za kupovinu u poređenju sa standardnim laptop računarima opremljenim x86 procesorima iz AMD-a i Intel-a. Ovo će se sada promeniti, piše portal TechPowerUp.
 
Pogledajte još: Samsung bi mogao da koristi Qualcomm čipove u polovini svojih pametnih telefona i tableta 2022.
Prema vestima sa jučerašnjeg Dana investitora, Qualcomm priprema Arm SoC visokih performansi za PC tržište. Kompanija je nedavno kupila Nuvia Inc, startup fokusiran na kreiranje novih IP adresa zasnovanih na Arm ISA. I to je ono što će Qualcomm koristiti u izgradnji svojih računarskih procesora sledeće generacije.
Kako kompanija planira, u avgustu 2022. godine, trebalo bi da počne da uzorkuje OEM partnere sa ovim novim čipovima, a mi ćemo ih videti u rukama potrošača početkom 2023. Ako sve bude po planu, ovo bi trebalo da predstavlja direktnu konkurenciju AMD-u, Intelu, ali sada i Apple-u na vrhunskom SoC tržištu. Nakon računara, kompanija planira da se pozabavi tržištem centara podataka, mobilnim i automobilskim tržištem.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi