Samsung je registrovao zaštitne žigove AI Phone i AI Smartphone za Galaxy S24, ukazujući na unapređene mogućnosti nove serije

Očekuje se da će Samsung sa tri modela Galaxy S24 serije prestići konkurenciju novim AI mogućnostima koje kompanija planira da uključi.

Samsung je registrovao zaštitne žigove AI Phone i AI Smartphone za Galaxy S24, ukazujući na unapređene mogućnosti nove serije

Očekuje se da će Samsung sa tri modela Galaxy S24 serije prestići konkurenciju novim AI smartphone mogućnostima koje kompanija planira da uključi, pri čemu nedavno najavljeni Exynos 2400 i Snapdragon 8 Gen 3 takođe pružaju čvrst temelj u tom smislu.

Korejski gigant verovatno namerava da tržištu ponudi nekoliko termina nedavno registrovanih zaštitnih žigova, a dokazi ukazuju da su ti termini AI Phone i AI Smartphone.

Prethodno se izveštavalo da će Samsung uvesti generativni AI za sve modele Galaxy S24

Nakon podnošenja zahteva za zaštitnim žigom “Samsung Glasses” ranije ovog meseca, kompanija je nastavila i podnela ne jedan, već dva zahteva za zaštitne žigove – “AI Phone” i “AI Smartphone”.

Korejski gigant je najavio da će uvesti generativni AI za sve modele Galaxy S24 početkom naredne godine, ali nema informacija o tome kako će takav program funkcionisati na flagship seriji iz 2024. godine.

GalaxyClub, koji je primetio ove zaštitne žigove, takođe izveštava da Samsung radi na drugim zaštitnim žigovima, poput Magic Pixel, Flex Magic i Flex Magic Pixel, mada nije navedena njihova namena.

Što se tiče zaštitnih žigova “AI Phone” i “AI Smartphone”, Sammobile je izvestio da, budući da su ovi nazivi generički, moguće je da Samsung za njih i neće dobiti odobrenje.

Samsung želi efikasno tržišno pozicioniranje Galaxy S24 linije

Međutim, njihovo podnošenje sugeriše da kompanija želi efikasno tržišno pozicioniranje Galaxy S24 linije proizvoda, kao i da želi da tri modela poseduju funkcije koje će prevazići Galaxy S23 porodicu i konkurente unapređenim mogućnostima, počevši od veštačke inteligencije.

Tokom najave Exynos 2400, Samsung je izjavio da izvodi demonstraciju putem referentnog čipseta Exynos 2400 koja može pretvarati tekst-u-sliku pomoću veštačke inteligencije.

Sa Snapdragon 8 Gen 3, najjači čipset za pametne telefone kompanije Qualcomm može pokretati LLM (Large Language Models) na uređaju i glatko pokretati Stable Diffusion, što pokazuje da je hardver već spreman za obavljanje ovih zadataka.

Što se tiče onoga što Samsung planira da uvede, može se više odnositi na softverski deo Galaxy S24 nego na hardver, tako da, iako nemamo tačne informacije u ovom trenutku, očekujemo da će nove i preciznije informacije stići vrlo brzo. Kao što većina vas zna, prvi “Galaxy Unpacked” kompanije Samsung, kako se navodi, održaće se 17. januara 2024. godine, tako da ćemo ako ne ranije, tada sve saznati.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi