Sony spremio PlayStation VR2, poznate ključne specifikacije

Poznate su neke od veoma bitnih specifikacija za drugu generaciju PlayStation VR sistema.

 
Novi sistem naočara za prikazivanje virtuelne stvarnosti kompanije Sony, PlayStation VR2, očekuje se već neko vreme, a čini se da bi najzad mogao da se pojavi pred publikom tokom ove godine. Ovo su neke od trenutno dostupnih informacija o ovom uređaju koje prenosi portal HotHardware:
Dizajn
PSVR 2 sistem za virtuelnu stvarnost trebalo bi da ima isti crno-beli dizajn kao i PlayStation 5 konzola, a implementiran je i sistem za podešavanje pozicije sočiva unutar ovog uređaja kako biste mogli da ih podesite prema vašim očima. Pored toga, očekuju se i četiri kamere na prednjoj strani naočara, koje će služiti za praćenje pokreta vaše glave bez potrebe za dodatnim eksternim senzorima. Ovakav sistem trebalo bi značajno da unapredi preciznost praćenja pokreta.
Treba naglasiti i da PSVR 2 neće biti bežični sistem za virtuelnu stvarnost, ali da će za PS5 konzolu biti povezan samo sa jednim kablom, što je unapređenje u odnosu na prethodnika.
Specifikacije
Prema informacijama kompanije Sony, PSVR 2 će imati 4K HDR OLED interni displej uz brzinu osvežavanja slike od 120 Hz. Sony je takođe potvrdio da će ovaj displej imati podršku za “foveated rendering”, što bi trebalo da značajno unapredi kvalitet slike kojoj korisnik aktivno posvećuje pažnju, a uz uštedu resursa i blago smanjenje rezolucije u segmentima perifernog vida. Razlog zbog kojeg novi sistem za virtuelnu realnost ne može da funkcioniše bez žica je činjenica da ne poseduje interni procesor i da se sva proračunavanja obavljaju direkno na konzoli.
Kontroleri
PSVR 2 takođe dobija i redizajnirane kontrolere koji donose poboljšanu ergonomiju prilikom igranja VR igara. Sense kontroleri će imati zaobljeni izgled koji omogućava konstantan kontakt sa korisnikom zarad poboljšanog “haptic feedback” osećaja koji bi trebalo da bude sličan onome koji ima DualSense. Pored toga, tu su i slični adaptivni prekidači koji donose bolji osećaj virtuelnog sveta u igrama.
Kontroleri.jpg
Video igre
Što se tiče video igara, više informacija o planiranim naslovima za PSVR 2 trebalo bi da se pojavi tokom novog State of Play događaja.
Datum
Kao što smo već rekli, očekuje se da će se PSVR 2 pred publikom pojaviti tokom ove godine. Za sada, pretpostavka je da bi to moglo da se dogodi tokom praznične sezone pred kraj godine, kada se, tradicionalno, najviše kupuje. Takođe, informacija o ceni i dalje nema, ali s obzirom na to da se Oculus 2 prodaje za oko 300/400 dolara, u zavisnosti od količine memorije, ne bi nas čudilo da se i PSVR2 nađe u sličnim cenovnim okvirima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi