Microsoft prodavnica aplikacija za Windows dobila redizajn

Nova Microsoft prodavnica aplikacija dobila je izmenjeni korisnički interfejs koji bi trebalo da olakša pronalaženje aplikacija koje su vam potrebne

Microsoft prodavnica aplikacija za Windows dobila redizajn

Koristili je ili ne, Microsoft prodavnica aplikacija nudi veliki izbor korisnih aplikacija za vaš operativni sistem. Nažalost, kompleksan interfejs često je bio kamen spoticanja za većinu nas. Upravo zato Microsoft je predstavio potpuni redizajn web verzije svoje prodavnice aplikacija za Windows.

Stara prodavnica je otišla u penziju, a nova modernija sa sobom donosi novi izgled, brzu pretragu i nove funkcionalnosti. Microsoft inženjer Juda Gabrijel je objasnio da je stari sajt u React jeziku napravljen na starom UI, koji je bio spor i nefunkcionalan.

Redizajnirana web prodavnica sada olakšava pretragu Windows aplikacija ili Xbox PC igara koje možete preuzeti preko glavne aplikacije Microsoft Store na Windows OS-u. Međutim, interesantno je da se glavna Microsoft Store aplikacija neće menjati. “Zamislite ovo kao web izlog za prodavnicu aplikacija na Windowsu. Oni rade zajedno”, objašnjava Gabrijel.

Ovaj novi web interfejs bi mogao biti koristan za Microsoft jer želi da proširi svoje aplikacije i igre izvan samo Windowsa. Xbox šef Fil Spenser otkrio je ranije ove godine da Microsoft pravi Xbox prodavnicu mobilnih igara u iščekivanju da kompanije kao što su Apple i Google budu prisiljene da otvore svoje prodavnice mobilnih aplikacija, piše TheVerge.

Microsoft Xbox prodavnica mobilnih igara mogla bi da počne sa radom već 2024. godine, zahvaljujući Zakonu o digitalnim tržištima EU. Kako će mu biti potrebna neka vrsta web interfejsa za otkrivanje u rezultatima pretrage i vezama na društvenim mrežama, nova prodavnica deluje kao odlično rešenje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. ArchWiki

    I sada može da se zove recimo Linux! Ajde da budem precizan, Ubuntu!

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi