AMD gura univerzalni standard eksternih grafika

Ovo rešenje bi omogućilo ljudima sa ultra-tankim laptopovima da uživaju u mobilnosti koju im pruža njihov skroman, mejnstrim hardver, ali isto tako i u high-end gejmingu

AMD radi na standardizovanom rešenju eksternih grafika za laptopove. Ovo rešenje bi omogućilo ljudima sa ultra-tankim laptopovima da uživaju u mobilnosti koju im pruža njihov skroman, mejnstrim hardver, ali isto tako i u high-end gejmingu sa grafičkim karticama priključenim kod kuće. To će verovatno dati AMD-u veću kontrolu nad dizajnom i rešenjem za hlađenje. Za razliku od mobilnih GPU-ova koji se nalaze unutar laptopova i čine čitavu stvar glomaznom za dodatno hlađenje i napajanje, eksterna grafika bi stojala na vašem stolu.
AMD-ovo rešenje eksterne grafike nije nužno i AMD brendirani komad hardvera, već otvorena specifikacija dozvoljena za korišćenje proizvođačima laptopova. AMD će samo obezbediti GPU-ove i softver koji će činiti ovo rešenje zaista univerzalnim, sa “standardizovanim konektorima, drajverima, kablovima i operativnim sistemom”. Takvo grafičko rešenje će se moći povezati sa bilo kojim laptopom sa brzim interfejsom (Thunderbolt).
AMD Radeon Fury X2 će imati vazdušno referentno hlađenje
Izvor: Techpowerup
Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi