Honor se sprema da uzdrma tržište – stiže savitljivi Flip telefon

Već ove godine Honor će lansirati svoj prvi savitljivi Flip telefon, potvrdio je izvršni direktor giganta, dodajući i da je pametni prsten takođe u razvoju

Honor se sprema da uzdrma tržište – stiže savitljivi Flip telefon

Ne samo da se Honor sprema da uzdrma konkurenciju na tržištu preklopnih telefona već ove godine, već izvršni direktor kineskog giganta Džordž Džao za CNBC kaže da je u razvoju pametni prsten. Deluje da Honor hoće da bude glavni takmac konkretno svom južnokorejskom „kolegi“ Samsung, s obzirom na to da razvija prsten i da definitivno stiže savitljivi Flip telefon.

Kineska kompanija je još prošle godine razmišljala o savitljivom telefonu „flip“ tipa, odnosno onom koji se savija vertikalno, ali nije htela da žuri na tržište dok ne bude imala proizvod kojim će se isticati, rekao je njen direktor u intervjuu tokom MWC 2024 kongresa. Sada je očito spremila nešto dovoljno dobro, što ćemo imati prilike da vidimo u bliskoj budućnosti.

Savitljivi Flip telefon biće prvi Honor korak u ovom formatu pametnog telefona, što definitivno naglašava njegov prodor na to tržište koje su do sad popularizovali Samsung i Motorola. Preklopni odnosno savitljivi telefoni danas odnose se na uređaje koji imaju savitljive ekrane. Trenutno postoje dva stila na tržištu – oni koji se sklapaju kao knjiga – Fold tip, i oni koji se preklapaju vertikalno, kao stariji i ranije veoma popularni telefoni na preklop – Flip tip, s tom razlikom da se ovi današnji savijaju duž ekrana i bez vidljive šarke.

Džao kaže da su unutar kompanije veoma pozitivni u vezi sa budućim Honor savitiljivim telefonima. Inače, nekadašnji Huawei ogranak, a sada samostalna kompanija, već ima nekoliko telefona sa savitljivim ekranima na tržištu.

Poslednji od njih je Honor Magic V2 koji je lansiran prošle godine, a i on, kao i svi njegovi prethodnici su Fold tipa preklapanja ekrana. Ulazak u Flip segment otvara i put ka drugačijem cenovnom rangu, uzevši u obzir da su oni često povoljniji od telefona čiji se ekrani horizontalno savijaju.

Više o novitetima sa ovogodišnjeg MWC sajma pratite na našem sajtu, kao i u direktnom izveštavanju redakcije na društvenim mrežama i YouTube kanalu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi