Samsung bi mogao da ponudi pristupačniju Galaxy Z Fold 6 varijantu

Jeftinija verzija Galaxy Z Fold 6 telefona zvuči kao vrlo zanimljiva opcija, ali sve do momenta dokle to ne utiče na gubitak njegove izdržljivosti tokom korišćenja

Samsung bi mogao da ponudi pristupačniju Galaxy Z Fold 6 varijantu

Pošto je izbacio svoj najnoviji „flegšip“ telefon u vidu nedavno predstavljene Galaxy S24 serije, Samsung prebacuje fokus svog delovanja na sledeću generaciju Galaxy Z modela. Gotovo je sigurno da će Samsung ove godine predstaviti Galaxy Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6 modele. Međutim, najnoviji izveštaji ukazuju na činjenicu da b i mogli dobiti i jeftiniju verziju modela sa preklapajućim ekranom i to već ove godine.

Nepotvrđene informacije govore o tome da je Samsung već započeo rad na razvoju jeftinijeg modela tj varijante Galaxy Z Fold 6 telefona. Inače, ovo nije prvi put da se pojavljuju ovakve glasine čiji je predmet pojava jeftinije verzije Galaxy telefona sa preklopnim ekranom. Razlog za pojavu jednog ovakvog telefona je vrlo jednostavan – Samsung želi značajniji rast da tržištu telefona sa preklapajućim ekranom, naročito na kineskom delu tržišta koji ima poseban afinitet prema ovakvom tipu modela mobilnih telefona, među kojima trenutno dominiraju Huawei i Honor modeli.

Pristupačnija i jeftinija Galaxy Z Fold 6 varijanta zvuči primamljivo

Sa druge strane tu su i potencijalni problemi sa ovakvom odlukom jer uslovi koji trenutno vladaju ovim delom industrije nisu baš najbolji.  Naime, izlazak jeftine Galaxy Z Fold 6 verzije telefona bi mogao da pomeri fokus kupaca u ovoj klasi uređaja sa skupljih modela koji donose veći profit, na one sa pristupačnijom cenom, a što bi definitivno smanjilo profit kompanije Samsung na duži rok.

Prvi Galaxy Z Fold sa preklapajućim ekranom se pojavio još 2019. godine i od tada je Samsung predstavljao po dva nova modela sa preklapajućim ekranima svake godine. Takva praksa bi mogla da bude promenjena ove godine, a tu se upravo otvara prostor za izlazak jeftinije Galaxy Z Fold 6 verzije uređaja. Međutim, postavlja se pitanje cene po kojoj je to moguće uraditi, a što izaziva brigu kod korisnika u vidu dugotrajnosti i izdržljivosti ovog tipa ekrana u jeftinijoj verziji.

Dakle, nesumnjivo je da većina korisnika svakako priželjkuje jeftiniju i pristupačniju verziju Samsung Galaxy telefona sa preklapajućim ekranom, ali ne po cenu gubitka na kvalitetu i skraćenja radnog veka uređaja, prenosi južnokorejski TheElec.

Uprkos tome što je Samsung ranije kategorički odbijao svaku pomisao o izlasku jednog ovakvog telefona, tvrdeći da su takve pretpostavke i nagađanja bez ikakvih osnova, sve više je informacija ali i objektivnih razloga zbog čega bi jedan ovakav telefon mogao da se pojavi i to već ove godine!   

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. jocasylver

    Nek se manje ograde i sa običnim pa će ga ljudi više kupovati

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi