Neprihvatljiva degradacija baterije prati neke iPhone 14 uređaje

Iako je serija iPhone 14 telefona izašla pre manje od godinu dana, neki korisnici se žale da njihovi uređaji imaju neprihvatljivu degradaciju baterije

Neprihvatljiva degradacija baterije prati neke iPhone 14 uređaje

Brojni korisnici se poslednjih nedelja žale na društvenim mrežama da su primetili da njihovi iPhone 14 uređaji imaju neprihvatljivu degradaciju baterije koja već sada ide i ispod 90 procenata, piše iMore.

Naime u podešavanjima ovih telefona, postoji opcija koja se odnosi na bateriju i u okviru nje „Battery Health & Charging“ informacije, koje se odnose na zdravlje baterije i punjenje. U napomeni ovih opcija piše da su baterije telefona, kao i sve punjive baterije, potrošni materijal koji postaje manje efektivan vremenom.

Odmah ispod toga stoji opcija koja se zove „Maximum Capacity“ koja u procentima pokazuje meru kapaciteta baterije uređaja u odnosu na period kada je bila nova. Iako su uređaji iPhone 14 serije izašli pre manje od godinu dana, nekim korisnicima kapacitet baterije je već opao ispod 90 posto, objavili su oni na društvenim mrežama.

Jedan od njih prijavio je da je njegov iPhone 14 Pro Max model, koji bi trebalo da bude najbolji iz serije, ima samo 87 posto „zdravlja baterije“, dodajući da je to najgori iPhone koji je ikada imao u prethodnih 11 godina.

Drugi su u objavi na Twitter, sada X, kaže da je maksimalni kapacitet baterije koju mu pokazuje iPhone 14 u visini od 90 posto u stvari neprihvatljiva stvar, u kojim tvrdnjama su mu se u komentarima na objavi pridružili i drugi korisnici.

Uzrok lošem trajanju baterije može biti i izuzetno toplo leto koje prati neke delove sveta, a poznato je da se telefoni kompanije Apple pregravaju na suncu o čemu i puštaju obaveštenja na ekrane. Međutim, to nije opravdanje za najnovije aktuelne uređaje kompanije Apple i to posle nepunih godinu dana od zvaničnog lansiranja.

Moguće je i da Apple baterije jednostavno nisu u skladu sa uobičajenim standardom. No, šta god da je uzrok tome, činjenica je da će uskoro mnogim korisnicima iPhone 14 serije relativno brzo biti potrebne nove baterije ili sasvim novi uređaji.

Kako se do sada pokazala vaša baterija na telefonima iz ove serije?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi