Novi standard: i Gigabyte produžava garanciju za QD-OLED gejming monitore na tri godine

Tri godine garancije polako postaju novi standard u industriji monitora, pošto se i Gigabyte pridružio ovom trendu za svoje QD-OLED gejming monitore

Novi standard: i Gigabyte produžava garanciju za QD-OLED gejming monitore na tri godine

Nakon ovogodišnjeg CES sajma, videli smo kako je više brendova produžilo garanciju za svoje QD-OLED monitore na tri godine, ali Gigabyte nije bio među njima. Sada se i on pridružuje ovom trendu, produžavajući garanciju za svoju celokupnu liniju QD-OLED gejming monitora, takođe na tri godine, što očito postaje novi standard u industriji.

Zanimljivo je da je posle CES 2024, Asus prvo najavio produženje garancije na dve godine, koja je uključivala i zaštitu od „burn-in“ efekta, tzv. urezivanja elemenata slike. Nakon toga, MSI je najavio produženje garancije za QD-OLED monitore, ali na tri godine, takođe pružajući zaštitu protiv „burn-in“ efekta OLED ekrana. Zbog toga, Asus je morao da prilagodi svoj period garancije, kako bi se uskladio sa MSI trogodišnjim pokrićem.

U „trogodišnjoj ekipi“ prisutni su i Dell/Alienware sa sve „burn-in“ zaštitom, u koju sada ulazi i Gigabyte.

U nedavnom saopštenju kompanije piše da garancija nudi „zaštitu protiv mogućih problema zadržavanja slike na panelu“, iako ne pominje „burn-in“ efekat striktno, ali se ova stavka može tumačiti na taj način, piše TechPowerUp.

Monitori koji ispunjavaju uslove za produženje garancije uključuju: Aorus CO49DQ, Aorus FO32U2P, Aorus FO32U2, Aorus FO27Q3, Aorus MO34WQC i Aorus MO34WQC2 monitore.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi