Samsung Galaxy A55 i A35 zvanično izlaze 11. marta, a insajderi dele dodatne informacije

Samsung je potvrdio da će lansirati Galaxy A55 i A35 telefone 11. marta, a u međuvremenu insajderi nastavljaju punom parom i dele nove informacije o uređajima

Samsung Galaxy A55 i A35 zvanično izlaze 11. marta, a insajderi dele dodatne informacije

Osim što je Samsung potvrdio lansiranje Galaxy A55 i A35 telefona za 11. mart, kompanija je takođe otkrila da A55 model neće dobiti toliko softverskih nadogradnji kao Samsung Galaxy S24 serija telefona. Uz to, isti model, kako ukazuju najnovije glasine, biće dostupan u varijanti sa 12 GB RAM-a, pri čemu je on primećen i u setu slika iz stvarnog života.

Slike predstojećeg modela stižu iz onoga što izgleda kao recenzija uređaja, a prikazuju između ostalog njegovu varijantu boje limete i Key Island dizajnerski element, koji podiže okvir oko tastera za napajanje i kontrolu zvuka.

Ukoliko pažljivo pogledamo okvir iznad tastera za napajanje i kontrolu zvuka, možemo da vidimo sjaj koji ukazuje na metalni okvir telefona. Prebacivanje na metal tako predstavlja jedno od unapređenja koje će Galaxy A55 doneti i deluje kao logičan sledeći korak nakon što je Samsung prošle godine predstavio stakleni zadnji deo na Galaxy A54 telefonu, koji je Benchmark takođe testirao.

Poboljšani dizajn trebalo bi da prate i dodatna unapređenja kao što je malo jači Exynos čip sa AMD GPU-om uz pomenuti RAM od 12 GB. Uz to Samsung Galaxy A55 dolazi sa instaliranim OneUI 6 i Android 14 operativnim sistemom odmah po objavljivanju.

Međutim, kada su u pitanju softverske nadogradnje, ono što je Samsung potvrdio je to da ovaj model neće dobijati nadogradnje u trajanju od sedam godina kao njegova premijum S24 linija telefona. Uz to, verovatno je i da on neće imati iste AI mogućnosti koje se nalaze u najnovijoj seriji telefona.

Postoje i lepe vesti kada je u pitanju cena, pošto neke glasine ukazuju da će Galaxy A55 uprkos unapređenjima koje dobija u odnosu na prethodnika, koštati manje nego on na pojedinim tržištima, piše SamMobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi