Sony predstavlja prve fotoaparate bez ogledala sa senzorima punog formata

Model α7R veličine dlana postavlja novi standard u digitalnoj fotografiji, a kućište ovog fotoaparata proizvedeno je od legure magnezijuma, tako da je α7R posebno otporan na prašinu i vlagu. Zahvaljujući inovativnoj izradi i korišćenju specijalnih materijala, model α7R je težak samo

Model α7R veličine dlana postavlja novi standard u digitalnoj fotografiji, a kućište ovog fotoaparata proizvedeno je od legure magnezijuma, tako da je α7R posebno otporan na prašinu i vlagu. Zahvaljujući inovativnoj izradi i korišćenju specijalnih materijala, model α7R je težak samo 407 grama, što ga čini najlakšim fotoaparatom na svetu  sa izmenjivim objektivom i senzorom punog formata. Ovaj model, koji je podjednako zanimljiv profesionalnim i amaterskim fotografima, omogućava najveći kvalitet slike od svih aparata iz α serije. Potpuno novi Exmor CMOS senzor punog formata, sa svojih 36,4 megapiksela, pruža visok nivo detalja. Prednja i zadnja kontrola biranja, zajedno sa kontrolnim točkićem i točkićem za ekspoziciju, omogućuju intuitivno podešavanje tokom kadriranja koristeći precizan XGA OLED Tru-Finder ili pokretljivi LCD ekran dijagonale 3 inča (3.0-type screen).

Zahvaljujući novom BIONZ procesoru, senzor punog formata omogućava pravljenje Full HD video zapisa. Clear Image Zoom tehnologija je dodatno unapređena kako se broj piksela ne bi smanjio čak i prilikom snimanja krupnih kadrova. Funkcije za profesionalno snimanje uključuju i kontrolu jačine zvuka i displeja, kao i HDMI izlaz koji omogućava da se video gleda na eksternom monitoru ili presnimi na drugi uređaj. Sony α7R fotoaparat odlikuje Fast Intelligent autofokus (AF), dizajniran tako savršeno odgovara vašim fotografskim zahtevima, uz pomoć devet prilagodljivih dugmića i 46 prenosivih funkcija . Model α7 poseduje Fast Hybrid autofokus, koji omogućava preciznu detekciju kontrasta, kao i faznu detekciju za lakše praćenje akcije.

Fotografije visoke rezolucije mogu da se prikažu direktno na 4K televizoru, a TRILUMINOS Colour tehnologija pruža veliku paletu bogatih i prirodnih boja prilikom gledanja video zapisa i fotografija snimljenih α7 i α7R aparatima na kompatibilnim BRAVIA televizorima sa TRILUMINOS ekranima. Zahvaljujući Wi-Fi i NFC standardima, povezivanje sa Xperia i drugim pametnim telefonima i tabletima koji koriste Android operativni sistem je kranje jednostavno. Aplikacija PlayMemories Camera dodatno poboljšava vaše fotografsko iskustvo sa rastućim nizom aplikacija u ponudi, koje nude nove kreativne efekte, filtere i još mnogo toga. Prethodno instalirana aplikacija Smart Remote Control  omogućava kontrolisanje ekspozicije i okidača direktno sa pametnog telefona, a ova aplikacija takođe automatski šalje fotografije na vaš mobilni uređaj za deljenje  na licu mesta.

Pomoću pet različitih E-mount objektiva punog formata, koji uključuju dva zum-objektiva srednjeg dometa, dva Sonnar T* objektiva i G telefoto zum objektiv, moguće je dobiti savršene fotografije, dok novi VG-C1EM dodatak, sa dve NP-FW50 baterije, pojačava izdržljivost fotoaparata i daje veću udobnost prilikom vertikalnog slikanja. Novi Sony digitalni fotoaparati sa izmenjivim objektivima punog formata biće dostupni od sredine novembra.


Izvor: Sony

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi