Tesla standard punjenja dobija zamah pridruživanjem Volkswagen grupacije

Tesla severnoamerički standard punjenja (NACS) postaje sve popularniji među proizvođačima električnih vozila, koji će sada usvojiti i Volkswagen grupacija.

Tesla standard punjenja dobija zamah pridruživanjem Volkswagen grupacije

Tesla severnoamerički standard punjenja (NACS) postaje sve popularniji među proizvođačima električnih vozila.

Volkswagen je najavio da će usvojiti NACS za svoja električna vozila u Severnoj Americi, zajedno sa svojim podružnicama Audi, Porsche i Scout Motors. Promena će stupiti na snagu 2025. godine, ali proizvođač takođe istražuje načine za ponudu adaptera za postojeće modele.

NACS će omogućiti vlasnicima Volkswagen električnih vozila pristup opsežnoj Supercharger mreži kompanije Tesla, koja broji preko 15.000 stanica u Severnoj Americi. Takođe će moći koristiti više od 3.800 DC brzih punionica kojima upravlja Electrify America i Electrify Canada.

Volkswagen nije jedini proizvođač automobila koji prihvata NACS. GM, Volvo, Polestar, Mercedes, Honda, BMW, Lucid i drugi takođe su se obavezali da će podržavati NACS u svojim budućim električnim vozilima.

U međuvremenu, ChargePoint je počeo da dodavaje NACS konektor svojoj mreži punjenja električnih vozila u oktobru. Electrify America planira da učini isto do 2025. godine. S obzirom na to da se sve više igrača priključuje na NACS, Tesla rešenje za punjenje postaje dominantni standard u industriji električnih vozila.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi