Nove Xiaomi baterije obećavaju bolju autonomiju i rad po hladnom vremenu

Na Weibo mreži su danas predstavljene nove čvrste Xiaomi baterije koje imaju potencijal da zauvek promene pametne telefone kakvim ih danas znamo.

Nove Xiaomi baterije obećavaju bolju autonomiju i rad po hladnom vremenu

Prema nekoliko studija, nove čvrste Xiaomi baterije imaju bolji kapacitet, otpornije su na hladnoću i bezbednije za upotrebu od klasičnih baterija. Ključna razlika je u tipu čvrstih elektrolita koje koriste Xiaomi baterije, a koji povećavaju otpornost na udarce i produžavaju njihov životni vek.

Velika energetska gustina novih baterija predstavlja njihovu najveću prednost, a to je ono što hemijska industrija pokušava da reši godinama unazad, navodi Xiaomiui. Njihova energetska gustina je dva do tri puta veća od klasičnih silicijum-oksid materijala, a omogućava i veću izdržljivost i manji rizik od kratkog spoja unutar baterije.

Kao i sa svim revolucionarnim tehnologijama, biće potrebno da prođe vreme pre nego što bude moguća masovna proizvodnja, ali studije koje su sprovedene ulivaju nadu da je u pitanju tehnologija koja obećava.

Jedna od rak-rana klasičnih baterija su njihove performanse po hladnom vremenu, a nove čvrste Xiaomi baterije pokazuju 20% bolje performanse. Zahvaljujući većem viskozitetu novih čvrstih baterija, performanse pri hladnom vremenu su mnogo bolje, a baterija se znatno sporije prazni od klasičnih.

Xiaomi navodi da će u narednim godinama implementirati novu tehnologiju baterija u svoje telefone, što će im omogućiti da smanje debljinu telefona i da značajno povećaju autonomiju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Iako sam zbog nove cenovne politike odlučio da ih ubuduće bojkotujem, ovo bi moglo značajno da promeni pravila igre.

  2. Maximuss

    Samo da ne bude da je PR priča i da se implementacija planira 2033...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi