Najveće Windows 11 ažuriranje do sad je stiglo

Microsoft je najavio dostupnost Windows 11 2022 update, što predstavlja prvi veliki update Windows 11 operativnog sistema otkada je predstavljen prošle godine.

Poslednjih nekoliko godina donele su trajne promene u načinu na koji živimo, radimo i učimo, dok kompjuter ima sve važniju ulogu u svakodnevnom životu. Online opcije koje ranije nisu postojale za sastanke, susrete, svakodnevne zadatke i pristup zabavi javile su se iz preke potrebe, ali ostaju u upotrebi jer su efikasne i korisne. Stekli smo nove navike i one su sad postale deo nas.
Brz prelazak na fleksibilniju podelu vremena između rada i privatnog života povećao je bezbednosne pretnje kako za pojedince tako i za biznise, čemu svedoči podatak da svake sekunde 21 nečija lozinka biva napadnuta. Sa puštanjem u rad Windows 11 prošle godine, Microsoft je dao kompjuterima moderno osveženje, a Windows učinio najboljim mestom za kontakt, kreiranje i zabavu.
Win11
Sa Update-om Windows-a 11 2022, Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih oblasti:

Kompjuteri će biti lakši i bezbedniji za upotrebu za svakoga: da bi predvidela potrebe ljudi i uštedela vreme, ova nova verzija podrazumeva update za Start Menu, precizniju pretragu, poboljšanja u Quick Settings-u i Widgets board-u, i još mnogo više.

Nove pristupne opcije uključuju System Wide live captions za automatsko generisanje titla iz bilo kakvog oblika audio sadržaja na Windows-u 11, pristup glasom (pregled) omogućuje korisnicima da kontrolišu kompjuter i kreiraju tekst koristeći samo glas, dok Natural Voices for Narrator bolje oslikava prirodan govor kreirajući tako audio sadržaj prijatnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju web-a.

Explorer

Korisnici će biti produktivniji: Sa poboljšanjima u Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb i optimizacijama u performansama i čuvanju baterije, Windows 11 2022 Update će vam pomoći da vašu produktivnost dignete na viši nivo.

Snap layout

Windows će postati najbolje mesto za kontakt, kreiranje i zabavu: Windows 11 2022 Update ima Windows Studio efekte za poboljšavanje video i audio poziva, update za iskustvo u Microsoft Store, dodatne opcije za gejming, i mnogo toga.

Ovaj update će poboljšati iskustvo u Microsoft Store-u, uključujući Microsoft Store Ads pilota za developere i proširenje Amazon Appstore-a na međunarodnim tržištima, što podrazumeva preko 20.0000 Android aplikacija i igara za korisnike.
Game Pass je ugrađen u Windows 11 preko Xbox aplikacije, gde igrači mogu da pristupe stotinama kompjuterskih igara visokog kvaliteta.
Sa novim Controller bar-om, optimizacijama za igre u prozoru i novim opcijama za HDR kalibraciju, imaćete mnogo više opcija za gejming na kompjuterima koji koriste Windows 11.

Controller Bar

Dodatna sigurnost, upravljanje i fleksibilnost na radnom mestu: da bi se zadovoljile potrebe ove sve složenije oblasti, novi Windows 11 2022 Update omogućava suštinski važne nove opcije za bezbednostkao i nove upravljačke alate za povećanu IT efikasnost.

Microsoft Defender SmartScreen će pomoći pri identifikovanju slučajeva kada korisnik unese svoje podatke u zlonamernu aplikaciju i upozoriće ga o tome.
Smart App Control ne dozvoljava da se nepouzdane ili nepotpisane aplikacije, skripta ili zlonamerni makroi pokrenu na Windows 11.

Smart App
Novi Windows 11 2022 Update je već dostupan, a ukoliko želite da ga preuzmete, Microsoft je napravio poseban mikrosajt sa informacijama o novom i drugim ažuriranjima, kao i novinama koje se u njima nalaze.
Windows 11 2022 Update

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi