Novi gazda kaže da će korisnici morati da plaćaju Twitter

Pojavili su se prvi navodi kako će neke kategorije korisnika možda morati da plaćaju pristup društvenoj mreži Twitter.

 
Čini se kako je najveća moć Ilona Maska u njegovoj sposobnosti da šokira publiku. Nakon namernog ili nenamernog provociranja korisnika društvene mreže Twitter svojim izjavama i insistiranjem na slobodi govora, svaki sledeća nezvanična informacija samo doliva ulje na vatru koja se sve više resplamsava oko trenutne situacije sa ovom društvenom mrežom.
Ilon Mask nastavlja sa svojim pohodom na Twitter i ostvarivanje zarade od svoje, još uvek nezavršene akvizicije i to, ni manje ni više, nego naplaćivanjem upotrebe ove društvene mreže za određene kategorije korisnika. Da naglasimo, ovo nema nikakve veze sa Twitter Blue, premijum verzijom ove društvene mreže koju korisnici plaćaju kako bi prvi dobili pristup svim najnovijim funkcionalnostima.
Ne, Ilon jednostavno želi vaš, ili njihov, novac, i želi ga što pre. Ideja je da se uvede mala pretplata za sve komercijalne korisnike, kao i korisnike iz vladinog segmenta koji žele da se oglašavaju na Twitter mreži. Standardni korisnici, znači, mogu da predahnu, makar za sada, piše Mashable.
Kako smo došli do ovakvog zaključka? Pa, Ilon Mask je rešio da bude prozaičan i kriptičan kao i uvek, pa je tako objavio tvit sadržine “Na kraju, sunovrat masona naišao je kao posledica besplatnog klesanja kamena”. Da, ni nama nije bilo baš najjasnije dok nije pojasnio sa “Twitter će zauvek biti besplatan za standardne korisnike, ali će možda biti neke pretplate za korisnike iz komercijalnog i vladinog sektora”.
Doduše, ne bi ovo bio prvi put da je Ilon Mask bio previše brz na svom Twitter okidaču i da je nešto objavio pre nego što je dobro promislio o tome. Krajem aprila, želeo je da svi koji imaju pretplatu na Twitter Blue u iznosu od 3 dolara mesečno imaju i žig na svom profilu koji bi ih označio kao premijum korisnike. Nedugo potom, taj tvit je i obrisao.
Bilo naplate ili ne bilo, činjenica jeste da će se promene dogoditi. U ovom trenutku sve je u rangu spekulacija, pa tako ne možemo dati konačan sud o tome koje će se promene tačno desiti. Ali ne sumnjamo da Mask neće propustiti priliku da iznenadi ili šokira. Ipak je sve to šoubiznis.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi