Spotify je predstavio pretplate na podkaste

Spotify je u ponedeljak predstavio pretplate na podcast koji se plaćaju, omogućavajući autorima da zarađuju od svojih emisija

 
Objavom iOS 14.5 ove nedelje, Apple je predstavio način da kreatori nude pretplate putem svoje aplikacije Podcasts. Spotify nije gubio vreme i odmah prikazao nove alate za monetizaciju podkasta na svojoj platformi.
Spotify je u ponedeljak predstavio pretplate na podkast koji se plaćaju, omogućavajući autorima da zarađuju od svojih emisija. Novi alat se prvo objavljuje u SAD-u i biće dostupan autorima putem programa Anchor. Podkasteri koji koriste tu platformu mogu svoje epizode označiti samo za pretplatnike, a zatim ih objaviti u Spotify-u. Zainteresovani kreatori mogu se pridružiti listi čekanja od danas.
Novi program započinje sa 12 nezavisnih emisija i proširiće se na više stvaralaca u narednim mesecima. Kada se sve bude uhodalo, pretplate – i oni koji mogu da ponude pretplate – proširiće se na ostatak sveta u narednim mesecima. Pored početne grupe, Spotify je takođe rekao da sarađuje sa NPR-om kako bi objavio izbor svojih predstojećih emisija bez sponzora za pretplatnike.
 
Pogledajte još: Spotify za mobilne uređaje je sada dostupan na još 36 jezika, uključujući i srpski
 
Spotify-ev novi pretplatnički program na podkast će omogućiti kreatorima 100% prihoda tokom prve dve godine. Međutim, počev od 2023. godine, platforma kaže da će uzimati naknadu od 5%. Agresivni planovi lansiranja nesumnjivo su pokušaj privlačenja kreatora na njihovu platformu – i način da se ubede kreatori da izbegnu Appleovu platformu Podcasts, koja uzima 15 do 30% prihoda. Kreatori mogu da biraju između tri opcije mesečnih cena: 2,99 USD, 4,99 USD i 7,99 USD.
„Omogućavanjem široke distribucije sadržaja samo za pretplatnike, naš cilj je da pomognemo podcasterima da maksimiziraju svoju pretplatničku publiku i povećaju je iz postojećih baza slušalaca“, rekao je Spotify. „Unutar Spotify-a ovaj sadržaj će biti pretraživ i dostupan kao i bilo koja druga epizoda podcasta.“
Kada podcast na Spotify-u ima sadržaj samo za pretplatnike, biće jasno označen. Slušaoci koji žele da se pretplate na podkast mogu to da učine putem Anchor alata ili prateći vezu koja je dostupna na stranici Spotify emisije.
Izvor: XDA developers
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi