Windows 11 Pro zahteva Microsoft nalog ukoliko hoćete da ga instalirate

Nećete više tek tako moći da instalirate i koristite Windows 11 Pro operativni sistem. Razlog za periodično čistom instalacijom Windows-a više “ne pije” vodu...

 
Microsoft je pustio u opticaj prvi veliki paket ažuriranja za Windows 11 operativni sistem. Započeo je obimno testiranje mnogobrojnih novih funkcija, promena u izgledu korisničkog okruženja i redizajniranih aplikacija. Pre svih tu je poboljšani Task Manager, direktorijumi za aplikacije zakačene u Start meniu, obnovljena mogućnost da prevlačite stvari na Taskbar kao u Windows 10 sistemu, zatim unapređena opcija “Ne uznemiravaj” i “Fokus” režima rada i još mnogo toga.
Osim dobrih, stigli su i neki nepupolarni noviteti. Ko je imao priliku da instalira Windows 11 Home svakako je bio neprijatno iznenađen zahtevom za procedurom logovanja sa Microsoft nalogom da bi uopšte pustili u rad operativni sistem. Od sada će takav zahtev biti pred korisnicima koji pokušaju da instaliraju i pokrenu Windows 11 Pro verziju sistema.  
 
Pogledajte još: Nova testna verzija Windows 11 implementira obećane funkcije
 
Uobičajeno, većina uređaja zahteva proceduru prijavljivanja nalogom kako bi u potpunosti aktivirala prodavnicu aplikacija, prostor na “cloud” disku, slobodno deljenje između uređaja i sinhronizaciju datoteka. Sa druge strane ovakav zahtev Windows 11 Pro sistema znači da će to biti praktično jedini operativni sistem namenjen korisnicima koji će za elementarno korišćenje i upotrebu osnovnih funkcionalnosti zahtevati aktivan nalog i prijavu.
Ova promena neće pogoditi korisnike koji su već instalirali i konfigurisali Windows sa postojećim nalogom, niti poslovne korisnike koji rade na klijent računarima, ali će svakako biti otežavajuća okolnost za sve one koji često podižu “čist” OS radi testiranja, isprobavanja bez potrebe prisustva internet konekcije.
Za sada je ova opcija još uvek u fazi testiranja i ne zna se tačan datum kada će biti puštena u javni opticaj, javlja ARS Technica
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi