10 najgledanijih recenzija 2023. na Benchmark YouTube kanalu

Pravi je trenutak da vidimo kojih je to 10 najgledanijih recenzija u 2023. godini bilo na našem, Benchmark YouTube kanalu.

10 najgledanijih recenzija 2023. na Benchmark YouTube kanalu

Kraj još jedne izazovne, ali uspešne godine je za nama, pa je pravi trenutak da vidimo kojih je to 10 najgledanijih recenzija u 2023. godini bilo na našem, Benchmark YouTube kanalu.

Koji uređaj je privukao najviše pažnje, šta vas je naviše interesovalo i iz kog cenovnog budžeta?

Da li je to neki iz premijum segmenta, neki jeftiniji model iz budžet segmenta, ili jednostavno nešto iz Best Buy klase, popularnog srednjeg segmenta? Pođimo redom, ovo je Top 10 najgledanijih recenzija:

1. Samsung Galaxy A54
Možda je nekima ovo iznenađenje, možda su očekivali top premijum model na prvom mestu, ali ne, najgledaniji uređaj je iz srednjeg segmenta, Samsungova perjanica i glavni adut u ovoj klasi – Galaxy A54

Pred Samsung Galaxy A54 telefonom je bio zadatak koji je on jednostavno morao da ispuni: da nakon prošlogodišnjeg problema sa procesorima, bude makar dostojni naslednik A52 modela

2. Motorola Edge 40
Potpuno zasluženo, drugi najgledaniji video je recenzija Motorolinog aduta u srednjem segmentu, na našem tržištu veoma popularni Edge 40 model. Ovaj telefon je tada dobio našu nagradu za Best Buy uređaj.

U kategoriji kojom godinama dominiraju telefoni kompanija Samsung i Xiaomi, Motorola Edge 40 je iznenadila i definisala se kao najbolja ponuda

3. Samsung Galaxy S23 Ultra
Ako ste za neki model očekivali da bude najgledaniji ove godine, svakako je to Samsung Galaxy S23 Ultra, koji je pre samo nekoliko dana i proglašen za telefon godine u izboru Benchmark redakcije. On je zauzeo treće mesto po gledanosti u 2023., ali valja napomenuti da je Unboxing video ovog uređaja bio čak i gledaniji od same recenzije – verovali ili ne. Ipak, pošto se držimo isključivo samih recenzija, Galaxy S23 Ultra je ostao samo korak iza Motorolinog Edge 40, i dva koraka iza svog ortaka iz Samsunga.

S23 je stigao bez bitnih dizajnerskih promena u odnosu na prethodnu godinu ali je zato ispod haube mnogo toga promenjeno nabolje…

4. Redmi Note 12 Pro
Samo par hiljada pregleda manje od S23 Ultra telefona, imao je telefon Redmi Note 12 Pro koji je kod nas izuzetno cenjen u svom segmentu. Svake godine novi izdanak Redmi Note Pro serije izaziva veliku pažnju ljubitelja tehnologije kako kod nas, tako i u okruženju, pa ni ovaj put nije moglo biti drugačije.

Ovogodišnji Redmi Note 12 Pro doneo je promene tačno tamo gde to publika traži – mada u suštini i nije bilo prevelikih razlika u odnosu na modele iz prethodnih sezona.

5. Apple iPhone 14 serija
Na petom mestu 10 najgledanijih recenzija sa duplo više pregleda u odnosu na godinu dana mlađu braću iz iPhone 15 serije (u trenutku pisanja ovog teksta), našli su se telefoni iz 2022. godine. iPhone 14 je i nakon inicijalnog puštanja na naš YT kanal (6. oktobar 2022.), i u 2023. godini imao ogroman broj pregleda, što možemo očekivati i za seriju 15 – ali dogodine.

Nova generacija iPhone 14 i 14 Pro telefona donela je ne tako značajna, već suptilna unapređenja. Jer tim koji dobija svake godine, nije potrebno korenito menjati.

6. Honor Magic5 Lite
Prešli smo već u drugu polovinu liste najgledanijih recenzija Benchmark YouTube kanala. Odmah iza iPhone uređaja, koji se ne mogu pohvaliti sjajnim trajanjem baterije, sledi jedan uređaj koji to može – Honor Magic5 Lite. U pitanju je telefon nižeg segmenta ali sa sjajnim karakteristikama, a među njima se ističe trajanje akumulatorske jedinice koja mu je i glavni adut.

Honor Magic5 Lite doneo je šampionsko trajanje baterije i najbolji ekran telefona u ovoj klasi uređaja – i ne da je u tome najbolji – nego daleko najbolji!

7. Huawei P60 Pro
Na sedmom mestu našao se i telefon koji jedini, pored iPhone 14 serije, ne pripada GMS ekosistemu, ali to nije velika prepreka jer ovaj uređaj dolazi sa preinstaliranim EMUI 13.1 i Gbox-om. Naravno, kao i kod prethodnih telefona P serije, i Huawei P60 Pro kao adut ima sjajne fotografije.

Hibridni zum na telefoto kameri velike rezolucije podjednako je dobar kao i optički, a noćne performanse svih kamera su prosto nestvarne.

8. Honor 90
Osmi na ovoj listi najgledanijih recenzija uređaja, nakon Honor Magic5 Lite, našao se još jedan uređaj ove kompanije, ovaj put jedan izuzetno ozbiljan uređaj iz srednjeg segmenta – Honor 90.

Honor 90 je model od kojeg se mnogo očekivalo zbog odlična dva telefona koja smo videli od početka godine. Da li su očekivanja ispunila nasleđe Honor 70 modela? Apsolutno!

9. Samsung Galaxy S23+
Pretposlednji u Top 10 najgledanijih recenzija je treći po redu iz Samsung redova, a drugi iz Galaxy S23 serije. Nije u pitanju vanila model, već njegova veća verzija sa sufiksom Plus.

Senka koju je napravila Ultra verzija Galaxy S telefona toliko je velika da je ostalim predstavnicima S23 serije bilo teško da se pozicioniraju. Koliko je u tome uspeo Samsung Galaxy S23+?

10. Xiaomi 13 i 13 Pro
Poslednja recenzija na listi 10 najgledanijih recenzija Benchmark YouTube kanala je ona posvećena Xiaomi 13 i 13 Pro uređajima. Njoj prethodnici na sedmom, osmom i devetom mestu beže samo zanemarljivih hiljadu-dve pregleda, ali isto toliko u broju pregleda beži i uređajima kao što su Galaxy A34 i Honor Magic5 Pro koji su na 11. i 12. mestu, pa se na ovoj listi lako može napredovati par pozicija ili skliznuti sa nje isto toliko u narednih nekoliko dana do isteka ove, 2023. godine.

Bilo je to 10 najgledanijih recenzija sa Benchmark YouTube kanala. Ispraćamo na ovaj način ovu godinu, pred nama je jedna prestupna, koja će nam, nadamo se, svima doneti bolju situaciju na tržištu mobilnih telefona, nove mogućnosti koje donosi spoj veštačke inteligencije i vrhunske tehnologije.

Benchmark YouTube kanal je ove godine prešao broj od 150.000 pretplatnika – HVALA VAM NA POVERENJU!

I za kraj, ako ste propustili, pre par dana smo u tradicionalnom specijalu predstavili najbolje telefone za 2023. godinu, po mišljenju i u izboru Benchmark redakcije.

Pogledajte obavezno i ovaj Benchmark YouTube video, ako već niste, i u komentarima nam recite koji su vaši favoriti za ovu, ali i narednu godinu, pa se sa narednom listom vidimo u ovo vreme 2024. godine. Srećni praznici!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi