AMD EPYC procesori pružaju konkurentsku prednost u računarstvu trkačkom timu Mercedes-AMG Petronas Formule 1

Koristeći AMD EPYC procesore, Mercedes-AMG Petronas F1 tim pomera granice onoga što je moguće sa CFD-om tako što razvija revolucionarnu aerodinamiku, istovremeno isporučujući cene i performanse potrebne za ispunjavanje budžetskih propisa koje je postavila Međunarodna federacija automobila ( FIA).

 
Saopštenje za javnost
AMD i Mercedes-AMG Petronas Formula One (F1) tim danas su pokazali kako su AMD EPYC procesori poboljšali kapacitet testiranja aerodinamike, doprinoseći tome da tim Mercedes-AMG Petronas osvoji svoj osmo konstruktorsko prvenstvo u trkačkoj sezoni 2021. Koristeći AMD EPYC procesore, tim je uspeo da postigne  poboljšanje performansi od 20 odsto  za radna opterećenja računarske dinamike fluida (CFD) koja su korišćena za modeliranje i testiranje aerodinamičkog toka njihovog F1 automobila.
„Ponosni smo na partnerstvo sa aktuelnim šampionima konstruktora, Mercedes-AMG Petronas Formula One Timom, koji posluje na vrhuncu trka i tehnologije“, rekao je Dan Meknamara, stariji potpredsednik i generalni menadžer, Server Business Unit, AMD . „Za F1 timove, posedovanje najefikasnije računarske analize aerodinamike može značiti razliku između pobede i poraza u trci.  Sa AMD EPYC procesorima, Mercedes-AMG F1 tim može da ponovi dizajn vozila brže i efikasnije od njihovog prethodnog sistema.”
Koristeći AMD EPYC procesore, Mercedes-AMG Petronas F1 tim pomera granice onoga što je moguće sa CFD-om tako što razvija revolucionarnu aerodinamiku, istovremeno isporučujući cene i performanse potrebne za ispunjavanje budžetskih propisa koje je postavila Međunarodna federacija automobila ( FIA). Aerodinamika je jedan od najsloženijih tehničkih zadataka među F1 timovima i zahteva napredne procesore i servere za izvršavanje analiza i merila. Štaviše,  FIA je razvila zamršen okvir koji diktira koliko CFD performansi i vremena u aerotunelu mogu da koriste F1 timovi,  u nastojanju da  izbegne davanje nepravedne konkurentske prednosti timovima sa više resursa.
 
petronas.jpg
 
„AMD EPYC procesori nam nude platformu koja isporučuje aerodinamičke performanse iz dana u dan na najvišem mogućem nivou, dok istovremeno ispunjava naš cilj bržeg preokreta za iteraciju dizajna  “, rekao je Sajmon Vilijams, šef Aero razvojnog softvera u Mercedes-AMG Petronas F1. „ Neverovatno, postigli smo 20 odsto poboljšanja performansi u odnosu na naš prethodni sistem što je prepolovilo naše CFD radno vreme. Ovo je veliki korak u poređenju sa prethodnim dobitkom od jedan ili dva procenta koji smo videli kod prethodnih sistema.”
AMD i Mercedes-AMG Petronas Formula 1 tim prvi put su najavili višegodišnje partnerstvo 2020. godine , kombinujući strast dve kompanije za ekstremne performanse. Da biste saznali više o radu koji su obavili AMD i Mercedes-AMG Petronas Formula 1 tim, posetite ovu vezu.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi