Novi Acer Nitro i Predator modeli na bazi najbržih Intel Tiger Lake H45 procesora

Lepa vest za korisnike koji ne mogu bez mobilnog gejminga i jakih laptop računara. Predator i Nitro 5 stižu u nikad boljem i bržem izdanju, obećavajući vrelo gejmersko leto...

 
Acer je gejmerskoj populaciji kao i korisnicima sa većim prohtevima u pogledu brzog hardvera i rada u zahtevnim aplikacijama, ponudio unapređenu seriju svojih dobro poznatih modela laptop računara. Predator Triton 300, Predator Helios 300 i Nitro 5 Gaming laptop računari će redom koristiti najjaču verziju Intel mobilnih procesora koja je zvanično predstavljena tek nekoliko dana ranije. U pitanju je Rocket Lake H45 serija centralnih procesora, koja je prema tvrdnjama Intela “potukla” dosadašnjeg lidera u vidu AMD 5900H APU modela.
 
Nova serija Acer gejming računara već dokazano dobrog renomea, koristiće kombinaciju Intel Core procesora 11. generacije u mobilnoj verziji i Nvidia GeForce RTX 30 serije grafičkih procesora trenutno najbržih ove vrste koji se mogu ugraditi u jedan gejming prenosni računar, uključujući i najnoviji RTX 3050 i RTX 3050 Ti modele koji stžu u “mejnstrim” gejming klasu i po prvi put u cenovni rang od 1000 evra donose Ray Tracing efekte.
 
Novi Predator Triton 300 je laptop zasnovan na poslednjoj generaciji najmoćnije mobilne hardverske platforme i kao takav predstavlja sigurnu kupovinu u smislu aktuelnosti specifikacija sistema i izlaska budućihj gejming naslova. Jednom rečju ovaj moćni laptop će imati snage koja garantuje uživanje u vrhunskoj grafici i igrama koje tek treba da se pojave. I ne samo tom njegovi ultra-brzi ekrani sa osvežavanjem na 360Hz u Full HD i 165Hz QHD rezolucijama, omogućuje besprekorno uživanje u savršeno glatkoj animaciji i brzoj reakciji u igrama munjevitog tempa. Naravno, ova serija stiže u šasiji izrađenoj u potpunosti od metala, pružajući besprekorno hlađenje.
 
 
Predatortriton300.jpg
 
 
Sa druge strane Predator Helios 300 je prava “zver” – gejming računar koji takođe nudi ekrane sa 360Hz FHD i 165Hz QHD karakteristikama. Vrhunske performanse omogućene su upotrebom 5. generacije Acer AeroBlade 3D ventilatora sa 89 specijalno dizajniranih, ultra-tankih metalnih lopatica za vrhunsko hlađenje sistema. Logika je jasna – bolje hlađenje, veće radne frekvencije rezultuju vrhunskim performansama.
 
PredatorHelios300.jpg
 
I konačno, veoma popularna i na ovim prostorima omiljena Nitro 5 serija je jednostavno rečeno, perfektan laptop za sve one koji žele gejming na mobilnom PC računaru – oni koji svoje omiljene igre žele da ponesu sa sobom, bilo na gejming “party” ili godišnji odmor – jednom rečju računar za one koji se ne odvajaju od gejminga. Zato će zahvaljujući Nitro 5 modelima sa 165Hz QHD ekranima  u sadejstvu sa GeForce RTX 30 serijom, igranje na 1440p rezoluciji postati realnost u “mejnstrim” klasi. Acer Nitro 5 ne bi bio najbolji gejming izbor u svojoj klasi, kada ne bi imao dovoljno prostora za sve veće igre. Otuda pruža maksimalni kapacitet od 2TB brzih SSD uređaja i to u opciji najbrže RAID 0 konfiguracije.
 
 
Nitro5RTX30.jpg
 
 
Nove Acer Nitro 5 serije u verziji 15” velikih ekrana pojaviće se u prodaji početkom juna sa cenom koja startuje od 999€ i više, u zavisnosti od konfiguracije računara. U isto vreme stratuje i Nitro 5 verzija sa većim, 17” velikim ekranom sa početnom cenom od 1299€. Konačno Predator Triton 300 je zakazao “sudar” sa svojom vernom gejming publikom početkom leta sa startnom cenom od 1499€.
 
Izvor: Acer
 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi