Samsung navodno planira da proda skoro 16 miliona Galaxy S24 Ultra jedinica u 2024. godini

Ove zime je sva pažnja usmerena ka Galaxy S24 Ultra koji stiže narednog meseca, i za koji Samsung očekuje da će premašiti sve brojke u prodaji

Samsung navodno planira da proda skoro 16 miliona Galaxy S24 Ultra jedinica u 2024. godini

Kao i obično krajem svake kalendarske godine, ove je pažnja ljubitelja Samsunga usmerena je ka Galaxy S24 Ultra koji stiže narednog meseca, i za koji južnokorejska kompanija očekuje da će privući kupce novom titanijskom konstrukcijom.

Nakon izveštaja o prodaji Galaxy S23 serije koja je navodno premašila 25 miliona jedinica širom sveta, Samsung planira da isporuči 35,2 miliona jedinica svoje nove flagship linije širom sveta u 2024. godini.

U navodno zakazano vreme za predstavljanje 17. januara, pretpostavlja se da će prednarudžbine linije Galaxy S24 početi istog dana, sa datumom izlaska 30. januara cele serije – Galaxy S24, Galaxy S24+ i Galaxy S24 Ultra.

Prema južnokorejskom izvoru TheElec, Samsungova tržišna predviđanja pokazuju da će potrošači širom sveta kupiti 13,5 miliona jedinica Galaxy S24, 5,8 miliona Galaxy S24+ uređaja, i čak 15,9 miliona jedinica Galaxy S24 Ultra. Sva tri telefona se navodno opremaju još svetlijim ekranima, sa panelom na Galaxy S24 Ultra koji pruža do 2600 nita maksimalne osvetljenosti. Očekuje se da će još jedna prednost ove trojke biti nove AI funkcije.

Galaxy S24 Ultra ima sve adute koji su mu potrebni za dobru prodaju

Kao i obično, najveća pažnja usmerena je ka Galaxy S24 Ultra, za koji Samsung očekuje da će privući kupce novom titanijskom konstrukcijom, poboljšanom zadnjom kamerom od 200MP i mogućnošću snimanja 8K videa uz 5x optički zum. Sa softverske strane očekuje se OneUI 6 ili 6.1 verzija, kao i sopstvena veštačka inteligencija pod nazivom Gauss.

Trenutno, korisnici Galaxy S23 Ultra modela mogu snimati samo digitalnim zumom pri 8K rezoluciji. Model najvišeg ranga za 2024. takođe će imati bateriju kapaciteta 5000mAh u poređenju sa baterijom kapaciteta 4000mAh za Galaxy S24 i baterijom kapaciteta 4900mAh za Galaxy S24+.

Galaxy S24 i Galaxy S24+ trebalo bi da koriste deca-core Exynos 2400 čipset na svim tržištima osim u SAD-u i Kini; na tim tržištima, ova dva telefona biće opremljena Snapdragon 8 Gen 3 procesorom (AP). Galaxy S24 Ultra će na svim tržištima globalno imati Snapdragon 8 Gen 3 AP ispod haube.

Ako su glasine tačne, Samsung uvodi novu flagship liniju dve nedelje pre nego što je Galaxy S23 serija predstavljena ove godine, a predviđeni datum izlaska bio bi 18 dana ranije u odnosu na prošlogodišnji raspored. Ono što je gotovo sigurno je i da će cela S24 serija doći sa istom cenom kao i prethodna, ali i sa dodatkom satelitske tekstualne komunikacije za hitne slučajeve, kao i Apple konkurencija od ove godine.

Cilj kompanije Samsung je da ranijim izdavanjem ove serije iznenadi konkurenciju, predvođenu sa iPhone 15 linijom, i pritom ostvari dodatne prodaje koje bi inače mogle završiti kod Apple-a.

Može li Samsung ispuniti svoj cilj i isporučiti 35,2 miliona uređaja Galaxy S24 serije u 2024? Nadamo se da ćemo vam taj odgovor dati dogodine u isto ovo vreme.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (7)
  1. Vrlo sam skeptičan obzirom na gotovo savršen s23 ultra

  2. Dule Pacov

    Нема шансе са основним моделима да пребаце 2023., јер пашће цена с23 са снапдрагоном и пре ће њега узимати људи него с24. Обзиром на дискриминацију тржишта слабијим чиповима од стране Самсунга, очекујем пораст продаје ајфона и то првенствено 14 про макс.

  3. marinko98

    ^A znaš li koliko procenata kupaca zna uopšte šta je to procesor/čipset? A kamoli koji je u S21, S23, S24, ni 90%.
    Niti ih to interesuje kao nas ovde na forumu, a takođe ne znaju ni šta je to Android. Znaju za Samsung, iPhone, Huawei, Xiaomi, Motorola,... i to je to što se tiče tehničkog znanja prosečnog kupca

  4. Ne vidim zašto se pominju osnovni modeli, u naslovu je striktno ultra navedena.

  5. MegaSkot

    Vrlo sam skeptičan obzirom na gotovo savršen s23 ultra

    Došlo vreme za nov telefon u firmi i čekam da izađe s24 ultra. Ako se ne pokaže dobro, idem na Pixel 8 Pro.

  6. Ne verujem da će uspeti. Drugi brendovi su napredovali daleko više a samsung računa na staru slavu. Svojevremeno je i Nokia bila samouverena i gde su danas? Visoke cene samo zbog imena sve teže prolazi kod kupaca. Da budem iskren, cenim Samsung telefone ali preteruju sa cenom.

  7. Cene jesu velike u maloprodaji, ali kada pogledaš na globalnom nivou operatere daju odlične ponude za njihove telefone uz pakete. To kod Apple nisam viđao. Tu oni prodaju mnogo.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi