Microsoft: 20. rođendan Windows NT i apel za prelazak sa Windowsa XP

Kompanija Microsoft danas slavi 20. godina Windows NT operativnih sistema, od čega je prvi bio lansiran 27. jula 1993. godine. Microsoft je sve ovo objavio na svom blogu, zajedno sa porukom korisnicima vezanom za Windows XP. Naime, Microsoft više neće objavljivati ažuriranja za Windows XP počevši od 8. aprila sle

Kompanija Microsoft danas slavi 20. godina Windows NT operativnih sistema, od čega je prvi bio lansiran 27. jula 1993. godine. Microsoft je sve ovo objavio na svom blogu, zajedno sa porukom korisnicima vezanom za Windows XP. Naime, Microsoft više neće objavljivati ažuriranja za Windows XP počevši od 8. aprila sledeće godine, te apeluje na korisnike da pređu na noviji operativni sistem. Microsoft je upozorio korisnike da se spreme na, kako su oni nazvali “Windows XP full panic mode”, jer je ostajanje na ovom operativnom sistemu nakon njegovog penzionisanja opasno. Do svega ovoga ima nešto više od osam meseci, a treba reći da je Windows XP i dalje veoma popularan.  
Windows NT 20 godina

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi