Novi patent pokazuje kako bi se mogao koristiti Samsung Galaxy X

Smartfon će imati senzor koji određuje stepen savijanja telefona, kao i neke druge zanimljive funkcije

Samsung je 1. marta ove godine podneo zahtev za patent kod USPTO i WIPO organizacija. Patent nosi naziv “Savitljivi korisnički uređaj-terminal i metod njegovog korišćenja”, a objavljen je 5. jula i opisuje kako radi savitljivi telefon sa preklopnim dizajnom.Smartfon će imati senzor koji određuje stepen savijanja, koji je sposoban da odredi u kojoj fazi savijanja se telefon nalazi, brzinu savijanja, ugao i vreme savijanja.Kada je telefon samo malo savijen – takozvano stanje pre savijanja (10-20 stepeni) – uređaj će se automatski vratiti u potpuno otvoreno stanje. Ovo će se postići pomoću elastičnog federa. S druge strane, kada korisnik napravi pritisak na poleđinu uređaja, stavljanjem prsta na telefon, gornji deo uređaja (oko 40%) će se aktivirati. Uopštene informacije, poput vremena, vremenske prognoze, dolazećih poruka ili propuštenih poziva, će biti prikazane u ovom delu.
Pogledajte još: Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira
Kada korisnik zadrži prst na poleđini, automatski se aktivira touchscreen operacija. Ukoliko pritisak ostane, donji deo displeja će takođe biti aktiviran. Ovde se, u zavisnosti od aplikacije, može videti tastatura za slanje poruka. Sama poruka će biti prikazana u gornjem delu savitljivog telefona.
sam2_155.jpgPatent pominje i rad vidžeta. Prikazana je i ikonica za S Pen, što sugeriše da bi Samsungov savitljivi telefon mogao biti korišćen i uz stylus pametnu olovku.Samsungov patent za savitljivi telefon, kao i dokumentaciju o tome kako on radi, je moguće pogledati ovde i ovde.Izvor: LetsGoDigital
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi