Poznati detalji Exynos W930 čipa koji pokreće Galaxy Watch 6 seriju satova

Južnokorejska kompanija Samsung je i zvanično objavila specifikacije Exynos W930 čipseta koji pokreće sveže predstavljenu Galaxy Watch 6 seriju pametnih satova

Poznati detalji Exynos W930 čipa koji pokreće Galaxy Watch 6 seriju satova

Iako je tokom Samsung Galaxy Unpacked najavljeno da će Exynos W930 čipset pokretati Galaxy Watch 6 seriju pametnih satova, kompanija nije ulazila u detalje o procesoru, a sada je objavila i njegove specifikacije, piše PhoneArena.

Exynos W930 čipset opremljen je dvojezgarnim Arm Cortex-A55 procesorom sa radnim taktom do 1.4 GHz, dok je DRAM proširen na 2 GB, što je 33 posto više od njegovog prethodnika. Brži centralni procesor trebalo bi da poboljša ukupne performanse za okvirno 18 procenata u odnosu na Exynos W920 čip.

Osim toga, Samsung tvrdi da njegov novi čip koristi najnovije tehnologije kako bi omogućio svojim inženjerima da lepo „upakuju“ kompletan hardver bez zauzimanja previše prostora za štampanu ploču. Čip je inače proizveden u 5 nm mikro procesu i postupku sa gušćim pakovanjem tranzistora čime se štedi prostor potreban za veće baterije.

U pogledu grafičkog jezgra, upotrebljen je Arm Mali-G68 MP2 GPU, koji treba da pruži bolju grafiku i 3D interfejs, a kada je u pitanju video reprodukcija podržava 21 fps.

Zahvaljujući ovakvim jezgrima, kompanija kaže da će obrada biti efikasnija i da će baterije trajati duže nego obično. Kada je u pitanju povezivanje, čipset ima podršku za Wi-Fi, 3G/4G, Bluetooth kao i GNSS veze. U pogledu Bluetooth podrške, novi čip navodno smanjuje količinu energije za njegovo pokretanje i održavanje veze sa drugim uređajima kako bi omogućio korisnicima da ga duže koriste.

Osim novog čipa, Samsung pametni satovi dobiće i neke nove aplikacije, od kojih će Termo Check za merenje temperature debitovati na modelima ove serije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi