Novi Porsche Macan i nova serija 718 biće na struju

Kompanija Porsche planira da dva svoja mejnstrim modela, Macan i 718, pretvori u električna vozila.

 
I renomirani proizvođač automobila, kompanija Porsche, planira da dva svoja mejnstrim modela cenovno dostupnih širem krugu korisnika pretvori u električna vozila. Naime, Porsche je potvrdio kako će sledeća generacija njihovih modela Macan i serija 718 biti u potpunosti pogonjenja električnim pogonom.Širom sveta, cene nafte, a samim tim i cene goriva rastu. Za sada, čini se da trend porasta cene goriva ne jenjava, a izgleda da će se tako nastaviti i u budućnosti. Stoga, veliki proizvođači automobila širom sveta, uključujući i Porsche, u neku ruku su primorani da ponudu prošire i na EV.Štaviše, čini se da se sve manje kao razlozi takvih poteza čak i u marketinškim okvirima pominju priroda, ekologija, i ugljenični otisak. Jednostavno, publika sve više i više zahteva električna rešenja, a proizvođači moraju udovoljiti njihovom zahtevima. Takođe, svedoci smo i toga koliko trendovi počinju da utiču na automobilsku industriju, te stoga ovakav potez kompanije Porsche ne iznenađuje.Dakle, Macan i serija 718 biće prve linije automobila ove kompanije koji će u potpunosti preći na električni pogon. Macan je kompaktni SUV model, dok je 718 automobil koji će pratiti klasičnu Porsche formulu – središnje pozicioniran motor sa pogonom na zadnje točkove. Štaviše, sama kompanija Porsche najavila je kako će do 2030. godine čak 80% automobila koje budu prodavali biti na električni pogon. Budućnost je, izgleda, električna.
 
Pogledajte još: Audi A6 Avant e-tron koncept je EV automobil koji želimo da vidimo što pre
Kako je Macan praktičniji automobil i popularniji među širom publikom, očekuje se da će se on prvi pojaviti u prodaji, dok bi Porsche 718 trebalo da se pojavi najranije 2025. godine i biće baziran na koncept automobilu Mission R.Na kraju, postoje čak i navodi kako se radi na električnom 911 modelu u kompaniji Porsche, ali se i pretpostavlja da će ovaj automobil ipak imati hibridni pogon, umesto potpuno električnog rešenja, piše Expreview.Na kraju, Porsche je takođe predstavio i sopstvenu mrežu za napajanje električnih vozila. Trenutno, sve električna vozila kompanije Porsche napajaju se na tuđim stanicama za punjenje. Normalno, svaka kompanija želi da korisnicima ponudi svoja rešenja, pa se tako očekuje da će se prve Porsche stanice za dopunu baterija pojaviti do kraja ove godine u Austriji, Nemačkoj, i Švajcarskoj.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi