Epic Games poklanja Black Book, mračnu avanturu baziranu na slovenskoj mitologiji

U Black Book vi ste mlada čarobnica koja se bori protiv mračnih sila (koristeći magične karte) i istražuje svet u kojem ljudi žive zajedno sa mitskim bićima

Epic Games poklanja Black Book, mračnu avanturu baziranu na slovenskoj mitologiji

Black Book je igra koja spaja RPG žanr sa avanturom. U pitanju je priča o mladoj čarobnici Vasilisi koja je dala svoj život da služi mračnim silama. Na vama je da uronite u hladni, ali intrigantni svet slovenskih mitova i legendi i otkrijete sve tajne koje se kriju u senkama.

Tokom progresije u igri treba da prikupljate karte sa magijama i nove veštine koje ćete koristiti u borbi sa neprijateljima. Usput treba da rešavate zagonetke i sporedne misije kako biste više saznali o slovenskim selima kroz koja prolazite tokom igre. Na svom putu kontrolišete demone koji mogu da vam pomažu, ali isto tako treba da budete oprezni, jer će se demoni koji ne rade ništa okrenuti protiv vas.

Svet oko vas je inspirisan mitologijom Slovena sa severa, a igru je razvio ruski studio Morteshka, tako da ćete u priči naći i neke veze sa mitologijom ovih prostora koja se donekle preklapa sa njihovom. Ekipa koja je radila na igri kaže da je razvijala priču uz pomoć antropologa, kao i da igra krije mnogo različitih narodnih mitova i legendi koje su na vama da ih otkrijete.

Black Book je izašla 2021. godine i ima odlične ocene na više platformi na kojima se prodaje, ali i kod kritičara koji je svesrdno preporučuju. Stoga vam i mi toplo preporučujemo da se prijavite na Epic Store do 24. avgusta, odete na ovaj link i dodate je u biblioteku.

Hardverski zahtevi su osrednji: četvorojezgarni CPU, 4 GB RAM-a, grafička klasa srednje klase i 5 GB slobodnog prostora.

Pored Black Book, na tapetu je igra za najmlađe, i one koji se tako osećaju – Dodo Peak. U pitanju je klasična arkadna platforma u kojoj igrate kao dodo ptica i u stilu stare Frogger igre, treba da zaobilazite prepreke koje vam stoje na putu. Samo umesto prelaska ulice treba da spasite svoje izgubljene bebe.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi