Povećajte Discord zabavu: Novi SDK donosi više igara koje možete igrati direktno na platformi

Discord će uskoro ponuditi više igara i aplikacija unutar svojih četova, jer 18. marta kompanija objavljuje novi razvojni SDK preko Activities funkcije

Povećajte Discord zabavu: Novi SDK donosi više igara koje možete igrati direktno na platformi

Discord već neko vreme eksperimentiše sa ugrađivanjem aplikacija i igara direktno u četove putem svoje funkcije Activities, a sada kompanija planira da lansira namesnki SDK (Software development kit) za programere kako bi proširila zabavu u ćaskanjima. To će omogućiti programerima da kreiraju nove igre koje se mogu igrati direktno na platformi, uz pomoć novog „ugrađenog paketa za razvoj softvera aplikacije (Embedded App SDK)“, već od 18. marta.

 „Brojni Discord razvojni programeri su bacili oko na Activities funkciju, pitajući se kada će moći da kreiraju sopstvene“, napisala je kompanija u svojoj blog objavi. Do trenutka saopštenja, pomenuti alati su bili dostupni samo odabranim programerima.

Trenutno, Discord korisnici mogu da rade stvari kao što su gledanje YouTube snimaka, igranje pokera i deljenje virtuelnih tabli dok paralelno ćaskaju na platformi. SDK bi trebao da otvori vrata i omogući drastičan porast broja dostupnih zajedničkih iskustava.

Platforma takođe vraća koncept prezentacija aplikacija. Ovaj program podstiče programere da predstave ideje za aplikacije i za to dobiju do 30.000 dolara kao sredstvo finansiranja. Discord je prošle godine finansirao neke sjajne projekte, uključujući kameru koralnog grebena (Coral Reef Cam) simulaciju izgradnje grada i aplikaciju za portfolio umetnosti, između ostalih. Sa proširenjem funkcija, 2024. godina može postati još uzvudljivija.

Uz to, Discord je najavio i da eksperimentiše sa tehnologijom koja će korisnicima omogućiti da dodaju aplikacije na svoje naloge, tako da će ih ta iskustva pratiti preko servera. Beta verzija ovog alata će biti dostupna zajedno sa SDK-om 18. marta. Kompanija kaže da će korisnici početi da vide aplikacije koje se pojavljuju „unutar direktnih poruka, grupnih razgovora i malih servera.“

Ove promene, inače, dolaze samo dva meseca nakon što je kompanija najavila brutalni talas otkaza koji je pogodio 17 posto njenih zaposlenih. Izvršni direktor Džejson Sitron je rekao da su ovi rezovi bili neophodni kako bi se Discord „postavio u najbolji položaj za nastavak izgradnje snažnog i profitabilnog poslovanja“. U tu svrhu, kompanija je nedavno predstavila partnerski program sa razvojnim studijima za prodaju tematskih avatara i raznih efekata profila.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi