Microsoft sprema Windows 12 za narednu godinu?

Microsoft je rekao da će Windows 10 biti poslednji Windows koji će predstaviti, pa je 2021. stigao Windows 11, a deluje da će naredne godine doći i Windows 12.

Microsoft sprema Windows 12 za narednu godinu?

Iz ugla mnogih od nas, čini se da je Windows 11 tek nedavno stigao, ali deluje da Microsoft planira da od naredne godine ponovo promeni svoj operativni sistem, što znači da bismo mogli da očekujemo Windows 12 već naredne godine.

Windows 12 bi mogao biti na putu mnogo ranije nego što su mnogi mislili, ako je verovati informacijama koje nagoveštavaju Intel i Microsoft. Ukoliko se ispostavi da je ovo tačno, postoji šansa da ćemo, kao i pre, da viđamo nove verzije Windows operativnog sistema na svake tri godine.

Čuveni insajder @leaf_hobbi je objavio interne informacije kompanije Intel u vezi sa novim Meteor Lake CPU-ovima, gde se Windows 12 pominje kao podržana platforma, prenosi Videocardz. U, sada obrisanom, tvitu piše da će novi CPU dobiti 20 PCIe Gen5 linije, sa 16 koje su samo za GPU i 4 za skladištenje podataka, što je unapređenje u odnosu na aktuelnu platformu koja ima ukupno 16 PCIe trake. Napominje se i da će Z890 čipset imati dodatne 4 PCIe Gen4 linije, što znači da Intel planira da parira AMD 600E platformi.

U intervjuu za The Verge, prvi čovek kompanije Microsoft za potrošački marketing Jusuf Mehdi izjavio je: „Dok budemo počeli da razvijamo buduće verzije Windows OS-a, razmišljaćemo o drugim mestima gde bi veštačka inteligencija trebalo da igra prirodnu ulogu u smislu iskustva.“

Da li je cela fama oko veštačke inteligencije i jezičkih modela kao što su ChatGPT dodatno podgrejali planove kompanije Microsoft za sada je nejasno, kao i to šta bi Windows 12 novo mogao da pruži, sem većeg fokusa na AI. Ne treba zaboraviti ni da je Microsoft najavio integraciju Bing AI chatbot-a direktno u Windows 11 taskbar.

Microsoft je napravio veliki napredak u dodavanju iMessage kompatibilnosti (iako ograničene) u Windows 11 Messages aplikaciju preko nove aplikacije Phone Link za iOS.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi