Intel Z790 i B760 matične ploče za Raptor Lake CPU 13. generacije su već navedene na EEC-u

Proizvođač matičnih ploča Biostar izgleda da je već počeo da radi na pločama sledeće generacije

 
Pre otprilike tri meseca, Intel je predstavio svoju 12. generaciju Core seriju Alder Lake-S desktop procesora na događaju Innovation 2021. Alder Lake-S treba da bude uparen sa matičnim pločama sa čipsetom serije 600 zasnovanim na socket LGA1700. I dok se očekuje da će isti soket, koji se ponekad naziva i LGA1800, ponovo koristiti i za sledeće Raptor Lake CPU 13. generacije, čipset će biti potpuno novi iz serije 700.Proizvođač matičnih ploča Biostar izgleda kao da je već počeo da radi na pločama sledeće generacije i da se prijavio za sertifikaciju Evroazijske ekonomske komisije (EEC). Twitter leakster @harukaze5719 je uočio nekoliko ovih modela matičnih ploča, Z790 i Z760, na EEC portalu.
raptorlaketekst1.jpg
Modeli ovih matičnih ploča su:    Z790 VALKYRIE    Z790GTA Z790A-SILVER    B760GTQ B760M-SILVER    B760GTN B760T-SILVER    B760MX5-E PRO    B760MX- PRO    B760MX-C    B760MX-E    B760MHRaptor Lake procesori sledeće generacije će navodno imati novi sistem za isporuku energije digitalnog linearnog regulatora napona (DLVR) za koji se priča da će smanjiti potrošnju energije ovih čipova 13. generacije do 25% prema Intelovim internim istraživačkim podacima. Zahvaljujući ovoj osobini, uprkos smanjenju napona za 21%, očekuje se da arhitektura Raptor Lake radi 7% bolje.
 
raptorlaketekst2.jpgSlika koja je procurila iznad (preko VideoCardz-a) prikazuje ovu novu DLVR funkciju navedenu pored drugih novih funkcija kao što su, između ostalog, i podrška za LPDDR5X, poboljšani CPU keš za igranje, piše Neowin.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi