Lenovo Legion 5 15IAH7 - Na krilima 12. gen Intel Core procesora

Pojačan 12. generacijom hibridnih Intel Core procesora, novi Legion 5 je dobio neophodnu porciju snage koje su u sadejstvu sa inače odličnim mobilnim GeForce verzijama grafičkih procesora, rezultirali osetnim skokom performansi.

 
Lenovo Legion je jedna od svakako najpoželjnijih serija gejming prenosnih računara, među kojima se izdvaja Legion 5 kao najpoznatiji. Kako bi održao korak sa konkurencijom i zadržao ovu laskavu titulu, model za 2022. godinu je dobio osvežene karakteristike u cilju boljih performansi. Tu pre svega mislimo na 12. generaciju Intel Core procesora, koji su polako počeli da pristižu, nakon prilične suše aktuelnog hardvera.
I evo nas ekskluzivno, pored novog Legion 5 modela sa utiscima tokom jednonedeljnog druženja. Pa krenimo redom. Kao što možete zapaziti, Legion 5 se nije puno promenio, a što je u jednu ruku dobro, ali i loše. Kao da su dizajneri  došli do stadijuma kada pomisle da ne može bolje, pa se pitaju šta tu ima da se poboljša i menja. Kućište je prepoznatljivo i orginalnog obilika sa prepustom na zadnjem delu koji je iskorišćen za dodatno unapređenje sistema hlađenja i konzolom sa priključcima. Profil koji podseća na kupe modele, a zapravo treba da nagovesti dobre performanse, što svakako pristaje uz Legion 5 oznaku.
Kućište je izrađeno od anodiziranog aluminijuma tamno sive nijanse, sa crnim ABS obodom oko ekrana i crnom maskom baze sa donje strane uređaja. U pogledu dimenzija u pitanju je standardna petnaestica koja je otišla malko više u dubinu zbog tog poteza sa većim hladnjakom i stilizovanim repom. Iako definitivno naglašava elegantnu liniju – tipičnu gejmersku prirodu i jak hardver nagoveštava i malo veća masa uređaja od skoro 2.5kg.
Nego, zastanimo ovde i nastavimo priču kroz novi video sa našeg YouTube kanala u kome smo analizirali ovaj sjajni laptop do najmanjih detalja
 

 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi