Motorola potvrdila Android 13 za 10 telefona

Lista za sada obuhvata 10 modela, ali nije isključeno da će Motorola proširiti spisak telefona.

Android 13 još uvek nije dostupan za veliki broj mobilnih telefona osim za, tradicionalno, nekoliko generacije Google Pixel uređaja. Međutim, uskoro će se i to polako promeniti jer, kako prenosi AndroidAuthority, Motorola je objavila listu uređaja koji će dobiti najnoviju verziju operativnog sistema kompanije Google.
Android 13 je stigao
Prošle nedelje, Android 13 pojavio se na Google Pixel telefonima, počevši od četvrte serije, pa sve do najnovijeg Pixel 6a mobilnog telefona. Što se tiče samih unapređenja, čini se je ovo jedna od manjih nadogradnji u odnosu na prošlogodišnji operativni sistem. Najviše izmena je kozmetičke prirode, tu je i novi standard za Bluetooth LE Audio, kao i više manjih unapređenja vezanih za bezbednost.
Motorola Edge 2022
No, kako stara izreka kaže, svaki novi operativni sistem bolji je od prethodne verzije operativnog sistema, a isto važi i za Android 13. Bolje je nadogradnju dobiti i kritikovati je, nego ne dobiti. U ovom trenutku, mimo nekoliko Oppo mobilnih uređaja, nova verzija Androida nije dostupna u izvedbama drugih proizvođača mobilnih telefona. Ali, tu je Motorola da nas iznenadi među prvima.
Ovi Motorola telefoni mogu da očekuju nadogradnju
Ukoliko posetite stranicu na sajtu kompanije Motorola koja se odnosi na bezbednosna unapređenja, a potom odaberete sekciju “Select your product”, videćete sve trenutno dostupne uređaje ovog proizvođača. Kada odatle odaberete uređaj, neki od njih će pored sebe imati tekst “Next OS: Android 13” u detaljima, što signalizira da će taj telefon dobiti unapređenje na Android 13.
MotorolaSajt.jpg
U ovom trenutku deset mobilnih telefona može da očekuje nadogradnju na najnoviji operativni sistem kompanije Google:

Motorola Edge (2022)
Motorola Edge Plus (2022)
Motorola Edge 30
Motorola Edge 30 Pro
Moto G Stylus 5G 202
Moto G 5G 2022
Moto G82 5G
Moto G62 5G
Moto G42
Moto G32

U ovom trenutku još uvek nema informacija o tome kada će se Android 13 pojaviti na ovim mobilnim telefonima, ali znajući poslovne prakse kompanije Motorola, nećete morati dugo da čekate. U međuvremenu, pogledajte procurelu listu Xiaomi telefona koji bi trebali uskoro da dobiju MIUI 14 i Android 13. 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi