Nove ćelije će duplirati trajanje baterije početkom sledeće godine

Dobra vest je da je odeljenje MIT-a, SolidEnergy Systems, razvilo bateriju koja je upola manja od one koja se nalazi u Apple iPhone 6s telefonu.

Prosečan korisnik smartfona će na pitanje šta bi moglo da se poboljša sasvim sigurno u većini odgovoriti baterija. Dobra vest je da je odeljenje MIT-a, SolidEnergy Systems, razvilo bateriju koja je upola manja od one koja se nalazi u Apple iPhone 6s telefonu. Nova baterija će sadržavati 20 posto tanje anode od današnjih baterija zbog tanke folije koja se koristi.
Kako SolidEnergy-eve baterije koriste litijum-metalnu foliju za anodu umesto grafitne, mogu da prime više jona u odnosu na standardne Lithium-ion ćelije koje su uposlene u današnjim baterijama. SolidEnergy ćelije će tako imati dvostruko veću gustinu u odnosu na Lithium-ion baterije, što znači da mogu da koriste istu količinu energije kao današnje baterije smartfona, ali uz upola manju zapreminu.
Isto tako bi mogle da odgovaraju veličini današnjih baterija, ali uz duplo veći kapacitet, odnosno dvostruko duže vreme trajanja. Pored toga, korišćenjem nezapaljive tečnosti će biti sigurnije od Li-ion baterija. Ove baterije su već spremne da uđu u komercijalnu proizvodnju, a mogle bi da se nađu u smartfonima i pametnim satovima već početkom sledeće godine.
Chrome za Android dobio poboljšanje video performansi, troši manje baterije
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi