Zvanično najavljeni telefon Nothing (1) i Nothing OS, obećavaju da će uzdrmati uspavanu industriju mobilnih telefona

Kompanija Nothing je najavila Nothing (1), telefon koji će pokretati najnoviji Snapdragon čipset i koji će raditi na minimalističkom Nothing OS-u

 
Otkako su u februaru stidljivo najavili Nothingov prvi Android telefon, suosnivač OnePlus-a Carl Pei i njegova kompanija Nothing su bili vrlo šturi u detaljima o celom projektu. Sve do danas, kada je Nothing najavio telefon Nothing (1), telefon koji će pokretati najnoviji Snapdragon čipset i koji će raditi na minimalističkom Nothing OS-u kada bude objavljen na leto.
 
n1_1.jpg
Novi operativni sistem će se pretežno zasnivati na standardnom Android iskustvu – znate, kao što je to radio OnePlus pre nego što se spojio sa Oppo-om i usvojio njihov ColorOS skin bogat funkcijama, i biće dostupan za testiranje kao Android launcher već sledećeg meseca.

“Nothing OS obuhvata najbolje karakteristike čistog Androida, destilirajući operativni sistem samo na ono što je najvažnije, gde svaki bajt ima svoju svrhu. Dizajniran je da pruži brzo, glatko i lično iskustvo. Koherentan interfejs, hardver se neprimetno integriše sa softverom preko prilagođenih fontova, boja, grafičkih elemenata i zvukova. Prvi pregled Nothing OS-a biće dostupan preko njegovog pokretača koji će biti dostupan za preuzimanje na odabranim modelima pametnih telefona od aprila.”

 

Ovo nije prvi proizvod kompanije Nothing na tržištu, jer ona već prodaje neortodoksne prozirne Nothing ear (1) bežične slušalice i ako je njihov dizajn bilo kakav pokazatelj, očekivali bismo sličan telefon minimalističkog i cool izgleda od ove mlade kompanije, javlja PhoneArena. Na kraju krajeva, njen osnivač Carl Pei kaže da je ceo Nothing projekat zatvoren i finansijski zaokružen, kako bi ove godine prodrmao „uspavano“ telefonsko tržište:

“Pošto smo prikupili 144 miliona dolara, izgradili tim od preko 300 ljudi i obezbedili podršku od pouzdanih partnera kao što je Qualcomm Technologies, spremni smo da telefon (1) označi početak promena na uspavanom tržištu pametnih telefona. Takođe pokrećemo novu rundu ulaganja zajednice u vrednosti od 10 miliona dolara, tako da i naše pristalice dobijaju priliku da budu deo našeg puta koji se bori protiv giganata u industriji.”

 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi