Zvanično predstavljen Samsung Galaxy M53 5G

Predstavljen je još jedan Samsungov Galaxy telefon, ovog puta na redu je model M53

 
Kompanija Samsung je i zvanično publici predstavila svoj najnoviji mobilni uređaj, Galaxy M53 5G. Glavne karakteristike ovog mobilnog telefona jesu glavni senzor kamere od 108MP, kao i veliki Super AMOLED PLUS ekran veličine 6.7 inča, rezolucije od 1080 x 2408 piksela, kao i brzinom osvežavanja prikaza od 120Hz. Ovde, otisak senzora prsta više nije ispod ekrana već je premešten na taster za uključivanje telefona.Ako su vam ove specifikacije poznate to je zato što smo ih već videli na Samsung Galaxy A73 modelu, što telefon Galaxy M53 5G pozicionira kao budžetnu varijantu ovog telefona. Samo ga ne treba pomešati sa Samsung Galaxy A53, iako imaju veoma slična imena.
 
GalaxyM53.jpg
Po ostalim karakteristikama ova dva mobilna telefona se znatno razlikuju. Mobilni čipset koji korisi Galaxy M53 5G je MediaTek Dimensity 900 izrađen u proizvodnom procesu od 6 nanometara. Ovaj osmojezgarni mobilni procesor sastoji se od dva Cortex-A78 jezgra koja rade na frekvenciji od 2.4GHz, kao i od šest Cortex-A55 jezgra koja rade na frekvenciji od 2.0GHz. Tu je još u 6GB radne memorije, kao i 128GB prostora za skladištenje podataka bez mogućnosti za proširivanje upotrebom SD kartice. Grafičko rešenje prisutno u ovom telefonu je Mali-G68 MC4, što obećava pristojne performanse u popularnim mobilnim video igrama današnjice.
 
Pogledajte još: Samsung bi mogao da isporuči svoj prvi pogled na Android 13 i One UI 5.0 već u julu
Mimo glavne kamere koja je zadržana sa modela Samsung Galaxy A73 koje ima otvor blende od f/1.8 i optičku stabilizaciju slike, ostali senzori su lošiji. Za početak, tu je ultraširokougaoni senzor od 8MP, kao i makro i senzor dubine, oba sa rezolucijom od 2MP. Raduje činjenica da je ista selfi kamera rezolucije 32MP sa telefona A73 prisutna i kod Samsung Galaxy M53 5G.
 
SamsungGalaxyM53.jpg
Na kraju, tu je i baterija od 5.000mAh, kao i podrška za brzo punjenje od 25W, što je isto kao kod model Galaxy A53 i A73. Međutim, tu je samo Wi-Fi 5 standard, ali i Bluetooth 5.2, javlja GSM Arena.U ovom trenutku još nisu dostupne informacije o ceni ovog uređaja, ma ne možemo biti sigurni o tome kako kompanija Samsung tačno planira da ga pozicionira.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi