Samovozeći automobili: Apple-ove ambicije su vezane samo za softver

Apple će se umesto toga fokusirati na razvoj softvera za samozoveće automobile kako bi mogli da ga primene u partnerstvu sa postojećim proizvođačima automobila

Apple je tipično tajanstven kada je u pitanju njihove inicijativa u oblasti samovozećih automobila, koja je zavedena pod kodnim imenom Project Titan, ali nam brojni izveštaji sugerišu da je kompanija značajno smanjila svoje ambicije.
Prema najnovijem izveštaju koji donosi Bloomberg, kompanija više nema nameru da izradi sopstveni eletrični automobil kako bi se takmičila sa kompanijama kao što je Tesla. Apple će se umesto toga fokusirati na razvoj softvera za samozoveće automobile kako bi mogli da ga primene u partnerstvu sa postojećim proizvođačima automobila. Bloomberg piše da će u narednim mesecima stotine članova Apple-ovog automobilskog tima biti raspoređeni na druga mesta, dobiti otkaz ili će napustiti kompaniju po svojoj volji. Rukovodioci kompanije su kao krajnji rok da se odluči o pravcu u oblasti automobila označili kraj sledeće godine, a do toga je došlo nakon više meseci neslaganja u pogledu strategije.
Apple je pokrenuo Project Titan još 2014. godine i imao ambiciozne planove da prodrma auto industriju baš kao što je to učinio sa industrijom mobilnih telefona. Kako je Apple-ov COO Džef Vilijams izjavio prošle godine “Automobil je primarno mobilni uređaj, zar ne?”. Međutim, izgleda da je kompanija potcenila kompleksnost zadatka, posebno izazove u lancu snabdevanja.
Vozači ipak vole kontrolu nad automobilom, samovozeći automobili nisu popularni
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi