Sony i Honda najavljuju plan za zajedničku proizvodnju električnih vozila

Prvi model bi se pojavio u prodaji 2025.

 
Sony i Honda potpisali su memorandum o razumevanju za zajednički dizajn i prodaju električnih vozila, saopštile su kompanije. Dogovor nije konačan, ali cilj je da se ove godine osnuje zajedničko preduzeće i počne prodaja vozila do 2025. godine.Honda bi dizajnirala, proizvodila i plasirala prvi model, a Sony bi kreirao platformu za usluge mobilnosti. Ideja je spojiti Hondinu proizvodnju i prodaju automobila sa Sonyjevim iskustvom u oblasti informacija i zabave, mobilnih uređaja i senzora slike.„Iako su Sony i Honda kompanije koje dele mnoge istorijske i kulturne sličnosti, naše oblasti tehnološke ekspertize su veoma različite“, rekao je generalni direktor Honde Tošihiro Mibe. „Zbog toga verujem da ovaj savez koji spaja snage naše dve kompanije nudi velike mogućnosti za budućnost mobilnosti.Što se tiče Honde, zajedničko preduzeće bi moglo da joj pomogne da postigne svoj cilj prebacivanja čitave linije na EV do 2040. Kako sada stojie stvari, kompanija ima jednu od najređih linija električnih vozila od svih proizvođača automobila, sa samo jednim pravim EV koji se prodaje na zapadu, a to je pristupačna Honda E za evropsko tržište.
 
Pogledajte još: Volvo testira tehnologiju bežičnog punjenja EV uživo u gradskom okruženju
Sony je ovo partnerstvo predstavio kao pokušaj da „ispuni svet emocijama kroz moć kreativnosti i tehnologije“, što verovatno znači da možete očekivati enterijere visoke tehnologije i high-tec sisteme za zabavu, dizajnirane da vam pomognu da zaboravite da ste zaglavljeni u saobraćaju u špicu. Dodaje se da želi da stvori sistem mobilnosti “usredsređen na bezbednost, zabavu i prilagodljivost”.Ova vest nas nije potpuno iznenadila, jer je Sony već pokazao ne samo jedno već dva električna vozila sopstvenog dizajna, Vision-S EV i Vision-S 02 električni SUV. Kada se prvi put pojavio, Vision-S je bio praktično showroom za sve prednosti koje kompanija Sony može da ponudi, sa 33 različita senzora za 360 Reality Audio tehnologiju, displeje sa širokim ekranom, autonomnu vožnju i druge karakteristike. Sony je obećao da će predstaviti novu kompaniju pod nazivom Sony Mobility negde ovog proleća, ali izgleda da će alijansa sa Hondom zameniti tu ideju, javlja Engadget.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi