Assassin’s Creed Valhalla nadmašio je Black Ops Cold War i prekinuo niz franšize

Kako je izvestio Gamesindustry.biz, Assassin’s Creed Valhalla prodat je u 144.000 primeraka tokom prve nedelje prodaje.

 
Od kada je Call of Duty prvi put video svetlost dana, franšiza je neprestano na prvom mestu top lista, kako tokom nedelje lansiranja, tako i tokom cele godine. Stoga je bilo veliko iznenađenje kada je Assassin’s Creed Valhalla, koji je objavljen iste nedelje kao i Black Ops Cold War, zapravo nadmašio pucačku igru iz prvog lica u Velikoj Britaniji, oborivši višegodišnji rekord.
Kako je izvestio Gamesindustry.biz, Assassin’s Creed Valhalla prodat je u 144.000 primeraka tokom prve nedelje prodaje. Call of Duty: Black Ops Cold War, koji je pokrenut tokom iste nedelje, prodat je u 130.000 primeraka, stavljajući Activision-ovu mašinu za pare na drugo mesto u poređenju sa Ubisoftovom višegodišnjom franšizom.
 
Povezana vest: Assassin’s Creed Valhalla ruši rekorde za Ubisoft
 
Naravno, vredi napomenuti da se ova statistika prodaje odnosi samo na fizičke prodate primerke i ne uzima u obzir digitalnu prodaju. Prema rečima MD-a Activision Blizzard iz EMEAA-e, Anna Malmhake, Black Ops Cold War „postavio je novi rekord u prodaji digitalnih kopija prvog dana u svetu u istoriji franšize“, mada nisu izneseni zvanični brojevi.
Assassin’s Creed Valhalla prodat je u dvostruko višem broju od prethodnog (Assassin’s Creed Odisseyi) tokom prve nedelje. Štaviše, Call of Duty: Black Ops Cold War prodao se znatno manje od prošlogodišnjeg Modern Warfare-a (barem fizički u Velikoj Britaniji), prodavši 130.000 tokom nedelje pokretanja u poređenju sa 361.400 primeraka Modern Warfare-a.
Iako je velika verovatnoća da će tokom sledećih 12 meseci Black Ops Cold Var preteći sve ostale kako bi postala jedna od najprodavanijih igara godine, ipak je zanimljivo videti tržište uzdrmano od tradicionalnih očekivanja kada dolazi nova „Call of Duty“ sezona.
Izvor: KitGuru
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi