Apple će predstaviti novi MacBook Air i 13-inčni MacBook Pro kasnije ove godine sa M2 čipom

Novi izveštaj tvrdi da će novi MacBook Air umesto M1 pokretati M2 čip

 
Pre nekoliko dana, pouzdani analitičar Ming-Chi Kuo rekao je da će Apple lansirati novi MacBook Air kasnije ove godine sa M1 čipom. Međutim, novi izveštaj 9to5Mac-a je u suprotnosti sa Kuom, i on zapravo tvrdi da će novi MacBook Air umesto toga pokretati M2 čip.Njihov izvor tvrdi da novi MacBook Air nisi kodnu oznaku J413 i da se očekuje da će stići u jednoj verziji sa M2 čipom ispod haube. M2 čip ima kodno ime „Staten“ i baziran je na A15 SoC-u. Kao i M1, M2 će takođe imati osmojezgarni CPU, ali će doći sa 10-jezgarnim GPU-om.
 
Ako ste propustili: Apple je upravo lansirao M1 Ultra čip, ima dvostruko više CPU i GPU jezgara
Takođe, imajte na umu da će M2 biti naslednik vanila M1 modela, ali Apple navodno radi na M2 Pro, M2 Max i M2 Ultra.Izvor takođe potvrđuje glasine o tome da će Apple lansirati 13-inčni MacBook Pro sa M2 pogonom 2022. On ima kodni naziv J493. Međutim, laptop bi mogao biti lansiran samo kao „MacBook“ pošto Apple razmatra da izbaci „Pro“ nadimak za ovu mašinu.Još uvek nema zvaničnih potvrda od Applea o lansiranju ovih laptopova, ali očekujemo da će stići kasnije ove godine.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi