D-Link Eagle Pro M15 – konačno povoljni Mesh WiFi 6 sistem

Ukoliko želite da vam stan ili kuća budu pokriveni dobrim Wi-Fi signalom – Mesh sistemi su praktičnno postali standard

 
Kada govorimo o bežičnoj mreži u stanu ili porodičnoj kući gotovo po pravilu prvi na listi prioritenih zahteva jeste dobar i jak signal koji omogćuje bežičnu internet konekciju u svakom deliću boravišnog prostora. Otuda je pokrivanje kvalitetnim signalom, glavni zahtev koji se postavlja pred bežične Wi-Fi ruter uređaje. U novije vreme Mesh sistemi dominiraju u poređenju sa klasičnim standalone bežičnim ruterima. Mogućnost da imate više primopredajnika raspoređenih po stanu, podižu kvalitet mrežne konekcije i olakšava pristup internetu kao i ostalih umreženih uređaja. Danas, ukoliko želite da vam stan ili kuća budu pokriveni dobrim Wi-Fi signalom – Mesh sistemi su praktično postali standard.
Drugi kriterijum je brzina protoka podataka bežičnim putem. Do sada su Mesh sistemi bili skupi i mahom bazirani na 802.11ac standardu, ali u poslednje vreme smo svedoci pojave jeftinijih i bržih Mesh uređaja.  Tako je i ovog puta kada želim da vam predstavimo jedan krajnje povoljan i lak za upotrebu D-Link Eagle Pro Ai M15 Mesh sistem u dvodelnoj verziji uređaja. Postoji i verzija sa tri noda. Radi se o početnom modelu koji vam za malo novca nagoveštava snagu Mesh sistema i trenutno najbržeg bežičnog standarda Wi-Fi 6 i to za cenu od svega 100-ak evra. Zvuči prilično povoljno obzirom da je danas teško pronaći iole pristojan 802.11ax  bežični ruter, a ovde dobijate osnovnu Mesh konfiguraciju sa mogućnošću dalje nadogradnje dodatnim nodovima ili satelit primopredajnicima.
Dakle, spojene su mogućnosti dobrog pokrivanja upotrebom Mesh tehnologije i sa druge strane dodat trenutno najbrži standard prenosa podataka bežičnim putioem – 802.11ax.
 

 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi