Prvi čovek kompanije Nvidia, procvetao od zadovoljstva

Generalni direktor kompanije Nvidia, Jensen Huang, nakon nekoliko godina posetio Kinu kako bi obnovio i učvrstio odnose sa tradicionalnim partnerima

Prvi čovek kompanije Nvidia, procvetao od zadovoljstva

Jensen Huang, prvi čovek kompanije Nvidia je otputovao u Kinu kako bi u Pekingu prisustvovao proslavi kineske Nove godine. Zanimljivo je kako se radi o njegovoj prvoj poseti kontinentalnoj Kini nakon dužeg vremena.

Poznat je pre svega po svom izvanrednom uspehu i dostignućima u IT industriji. Ovaj genijalni čovek osim što je uspešan, uspeva da uživa u lokalnim muzičkim festivalima, uzme učešća u gejming LAN žurkama, pa čak i poseti lanac brze hrane Danny ‘s koji se smatra duhovnim mestom nastanka kompanije Nvidia.

Ovog puta Jensen Huang posetio je Nvidia novogodišnju proslavu organizovanu u Pekignu, na kojoj je uzeo učešća u tradicionalnom kineskom plesu kojim se obeležava početak Zmajeve godine. Na osnovu fotografija koje su se pojavile na kompanijskom Weibo nalogu, može se videti da je Jensen uživao svim svojim bićem i bio očigledno srećan, a što je moramo priznati danas retkost. Videti vodećeg čoveka jedne uspešne kompanije veličine Nvidia, ovako opuštenog, radosnog i srećnog je zaista retkost i ne može, a da ne bude inspiracija mnogima.

Nvidia na krilima kineskog zmaja

Jednostavno je obukao tradicionalnu nošnju kineskog severoistoka, konačno se oslobodivši svog legEndarnog „kožnjaka“ i prepustio se čarima lokalnog folklora – bravo!

Inače ova poseta nije samo duhovnog karaktera, obzirom da je Jensen u međuvremenu održao brojne susrete i sastanke sa glavnim klijentima o uvom delu Kine kao što su Alibaba i Tencent. Kad ste uspešni i dobri u svom poslu, kockice se slažu same od sebe. Situacija sa Nvidia AI tržištem u Kini se nalazi u kritičnoj fazi. Ne samo da je kompanija dobila negativne kritike zbog specijalne oslabljene verzije AI akceleratora samo za kinesko tržište, već je tu i novi izazov u vidu Huawei AI čip koji preti da potisne Nvida rešenje na margine ovog velikog tržišta, a koje je pod uticajem američkih tehnoloških sankcija, kojih se Nvidia itekako mora pridržavati.

U tom pogledu se i vrednuje poseta prvog čoveka tržištu Kine nakon nekoliko godina i njegovog nastojanja da obnovi dobre veze i kontakte sa svojim tradicionalnim klijentima u Kini, što svakako može biti od velike buduće koristi po kompaniju Nvidia.

Na kraju s tim u vezu se dovodi i izlazak specijalne GeForce RTX 4090 D (Dragon) verzije grafičke karte, specijalno i ekskluzivno za tržište Kine, prenosi wccftech.   

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. MegaSkot

    Bas se pitam zasto:

    "Meta Will Acquire 350,000 H100 GPUs Worth More Than 10 Billion US Dollars"

    Mark Zuckerberg has shared some interesting insights about Meta's AI infrastructure buildout, which is on track to include an astonishing number of NVIDIA H100 Tensor GPUs. In the post on Instagram, Meta's CEO has noted the following: "We're currently training our next-gen model Llama 3, and we're building massive compute infrastructure to support our future roadmap, including 350k H100s by the end of this year -- and overall almost 600k H100s equivalents of compute if you include other GPUs." That means that the company will enhance its AI infrastructure with 350,000 H100 GPUs on top of the existing GPUs, which is equivalent to 250,000 H100 in terms of computing power, for a total of 600,000 H100-equivalent GPUs.

    The raw number of GPUs installed comes at a steep price. With the average selling price of H100 GPU nearing 30,000 US dollars, Meta's investment will settle the company back around $10.5 billion. Other GPUs should be in the infrastructure, but most will comprise the NVIDIA Hopper family. Additionally, Meta is currently training the LLama 3 AI model, which will be much more capable than the existing LLama 2 family and will include better reasoning, coding, and math-solving capabilities. These models will be open-source. Later down the pipeline, as the artificial general intelligence (AGI) comes into play, Zuckerberg has noted that "Our long term vision is to build general intelligence, open source it responsibly, and make it widely available so everyone can benefit." So, expect to see these models in the GitHub repositories in the future.

  2. Kina je ogromno tržište ali kina je potpuni lider u trgovini tehnologijom u skoro celoj aziji. Pored toga sajtovi kao aliaba su jedni od lidera i za ceo svet. Izgubiti kinu kao partnera je greška posebno zbog toga što su kinezi već u mogućnosti napraviti i prodavati svoj gotov proizvod istog kvaliteta. Neće nvidia propasti zbog toga ali će izgubiti mnogo a dobiti ozbiljnog konkurenta.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi