Xiaomi 14 serija telefona će vrlo verovatno stići i na međunarodno tržište

Postoji velika verovatnoća da će Xiaomi 14 serija telefona, trenutno ekskluzivna samo za Kinu, ipak biti dostupna i globalno, otkriva novi tizer kompanije

Xiaomi 14 serija telefona će vrlo verovatno stići i na međunarodno tržište

Indijski ogranak kineske kompanije Xiaomi objavio je na svom Twitter (X) nalogu tizer koji najavljuje ponovno partnerstvo brenda sa kompanijom Leica na polju fotografije pametnih telefona. Iako kompanija nije eksplicitno pomenula da je u pitanju Xiaomi 14 serija telefona, znamo da postojeći modeli linije Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro u Kini koriste Leica sočiva, a s obzirom na to da je objava stiže sa indijskog ogranka kompanije, to bi moglo da nagoveštava lansiranje ove serije za međunarodno tržište.

Takođe, kompanija će učestvovati na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni krajem februara, a budući da je prethodna Xiaomi 13 serija za međunarodno tržište takođe predstavljena na ovom sajmu, telefoni ove linije bi svoj globalni debi upravo tada.

Uz to, ovu seriju uređaja, trebalo bi da dopuni i najbolji, još neobjavljeni model Xiaomi 14 Ultra, za kog insajderi tvrde da će ugledati svetlo dana baš na MWC-u krajem februara.

Xiaomi 14 Ultra će najverovatnije imati primarnu kameru sa širim, promenljivim otvorom blende, pri čemu bi trebalo da je podržava jednoinčni Sony LYT-900 senzor.

Osnovni i Pro model serije pokreće Snapdragon 8 Gen 3 SoC, a ova dva telefona imaju sličnu hardversku konfiguraciju, ali ipak sa primetnim razlikama u pogledu ekrana i baterije. Pro model takođe ima kameru sa promenljivim otvorom blende, uz 50 MP.

U svakom slučaju, bilo bi sjajno videti novu seriju glavne Xiaomi linije telefona i van Kine, a zadovoljstvo ljubitelja će samo porasti ukoliko uz dva postojeća modela, na globalni nivo stigne i premijum uređaj serije Xiaomi 14 Ultra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi