Zvanično stigao Realme GT2 Explorer Master Edition – vrhunske specifikacije za 520 evra

Primamljiva cena i više nego primamljive specifikacije su ono što ide u prilog ovom telefonu.

Prošle nedelje doneli smo vam prve informacije o Realme GT2 Explorer Master Edition mobilnom telefonu. Juče je on zvanično predstavljen, a mi smo tu da vas upoznamo sa njegovim detaljnim specifikacijama.
RealmeGT2Master2.jpg
Tehnički detalji

Ekran: Ovaj mobilni telefon ima ekran dijagonale 6,7 inča i rezolucije 1080 x 2412 piksela. U pitanju je AMOLED panel sa brzinom osvežavanja od 120 Hz. Zanimljiv je i podatak da ovaj displej pruža stopostotnu pokrivenost DCI-P3 spektra boja. Ispod ekrana nalazi se
Čipset i baterija: Procesor koji pokreće ovaj uređaj je Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 uz 8 GB ili 12 GB najnovije LPDDR5X radne memorije i 128 GB ili 256 GB UFS 3.1 prostora za skladištenje podataka. Tu je i baterija kapaciteta 5.000 mAh uz Adreno 730 grafički čip.
Kamere: Ovaj telefon ima trostruki sistem kamera na poleđini. Glavni senzor je Sony IMX766 rezolucije 50 MP uz otvor blende od f/1.88. Pored njega tu je i pomoćno ultraširokougaono sočivo rezolucije 50 MP uz otvor blende f/2.2 i u pitanju je Samsung JN1 senzor. Treći senzor je mikroskopskog tipa uz mogućnost uvećanja 40 puta i sa rezolucijom od 2 MP. Selfi kamera donosi rezoluciju od 16 MP.

Treba napomenuti i da ovaj telefon poseduje stereo zvučnike sa Dolby Atmos podrškom, Bluetooth 5.2 i Wi-Fi 6 802.11 ax standard.
RealmeGT2Master5.jpg
Dizajn
Izgled ovog telefona je poprilično sveden sa zaobljenim stranicama ekrana na uglovima i ravnim ramom koji podseća na ono što možemo da vidimo na novijim generacijama iPhone modela. Dolazi u tri boje, crnoj, beloj, i krem, od kojih poslednja ima zanimljive detalje u tri ugla na poleđini u vidu vidljivih šrafova na tamnijoj podlozi od ostatka zadnje strane.
Gt2Master1
Cena
Što se tiče cene, ona iznosi oko 520 evra za model 8/256 i 590 evra za model 12/256. Zvanična prodaja u Kini počinje 19. jula, dok se još uvek ne zna datum globalnog predstavljanja ovog uređaja.
RealmeGT2Master8.jpg

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi