Huawei plan za prelaz na izvorni HarmonyOS uzrokuje skok programerskih oglasa za posao u Kini

Kineski brendovi kao što su Meituan, JD.com i NetEase užurbano zapošljavaju programere koji će im pomoći da isprate Huawei plan za prelaz na izvorni HarmonyOS

Huawei plan za prelaz na izvorni HarmonyOS uzrokuje skok programerskih oglasa za posao u Kini

Samo mesec dana nakon što smo saznali za Huawei plan da prekine veze sa Android operativnim sistemom i izgradi izvorni HarmonyOS, saznajemo da kineske internet firme već sada žure da nađu programere koji će im pomoći da isprate najavljenu promenu.

Ne samo da žele da obezbede podršku za novi HarmonyOS Next, već nude ozbiljne plate kako bi im pomogli da ostvare prelaz sa Android aplikacija na one koje će funkcionisati na novom operativnom sistemu. DigiTimes Asia piše da firme kao što je Meitaun nude mesečnu platu od 40.000 – 60.000 juana (što je od pet do sedam hiljada evra) programerima koji imaju iskustva sa HarmonyOS, a mogu pomoći u najavljenom razvoju. Kompanije JD.com i NetEase takođe traže ljude, ali posebno one koji umeju da prave aplikacije za Huawei telefone.

Krajem septembra, direktor Huawei potrošačke grupe, Ričard Ju, odnosno Ju Čengdong, najavio je Huawei plan da pravi HarmonyOS Next i da će kompanija novim sistemom odbaciti podršku za Android aplikacije početkom sledeće godine.

Dok neke kompanije zapošljavaju ljude koji bi im pomogli da se prilagode ovoj Huawei tranziciji, druge su već počele da prave verzije svojih aplikacija za HarmonyOS kao što su LY.com i BabyBus.

Huawei tvrdi da od kraja avgusta već ima više od 700 miliona uređaja u svom HarmonyOS ekosistemu,  s 2,2 miliona programera koji su aktivno uključeni u razvoj. Od 30. oktobra, više od 100 miliona uređaja nadogradilo se na HarmonyOS 4. Kompanija je lansirala svoj HarmonyOS 2019. godine, nakon što ju je Bela kuća dodala na svoju crnu listu, od kada se nalazi pod ozbiljnim sankcijama.

Međutim, to je izgleda napravilo samo privrmeni zastoj u razvoju ove kompanije, jer je ona ove godine, uprkos sankcijama i ograničenjima objavila napredni Huawei Kirin 9000s čipset, a insajderi tvrde da je napravila i sopstveni AI GPU koji je navodno u rangu sa Nvidia A100.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi