Redmi Note 13 serija će dobiti 3 godine ažuriranja za Android, ali bez HyperOS

Xiaomi planira da predstavi Redmi Note 13 seriju na događaju zakazanom za 4. januar, ali izgleda da će korisnici ostati uskraćeni za očekivano parče softvera

Redmi Note 13 serija će dobiti 3 godine ažuriranja za Android, ali bez HyperOS

Xiaomi planira da predstavi Redmi Note 13 seriju na globalnom događaju zakazanom za 4. januar 2024. godine, ali izgleda da će korisnici ostati uskraćeni za parče softvera kome su se nadali.

Iako najavljeno masovno Xiaomi ažuriranje na HyperOS, koje navodno uključuje gotovo 100 telefona i tableta Xiaomija i Redmija, planirano je da se dogodi u prvoj polovini 2024. godine. Sada se iznenada pojavljuju glasine da će izbaciti nekoliko uređaja sa svoje liste koji su prethodno trebali dobiti OS ažuriranje, navodi MySmartPrice.

Redmi Note 13 ostaće za sada na MIUI 14

Jedan indijski insajder sa X mreže tvrdi da će “Svi telefoni serije Redmi Note 13 serije doći sa MIUI 14 baziranim na Androidu 13, kako u Indiji tako i globalno. Svi telefoni će dobiti 3 godine ažuriranja za Android (do Androida 16) i 4 godine bezbednosnih ažuriranja. Ovi telefoni neće uskoro dobiti Xiaomi HyperOS“.

Korisnici očekuju da će biti predstavljene neke lepe stvari kako u hardverskom delu, tako i u funkcionalnostima. Očekuje se je 6,67-inčni 120Hz AMOLED ekran, glavna kamera od 200MP na Pro modelu, pri čemu Pro+ nudi IP68 otpornost i čipset Dimensity 7200 Ultra (Pro će najverovatnije imati Snapdragon 7 Gen 2) i baterija od 5.100mAh.

Očekivane evropske cene su 450 evra za Pro i 500 evra za Pro+. Dostupne boje uključuju crnu, plavu i belu, sa poznatom varijantom od 12/512GB RAM-a.

Standardni Redmi Note 13 5G koristiće Dimensity 6080 SoC, dok svi modeli imaju prednju kameru od 16MP. Pored toga, valja napomenuti i to da će Pro i Pro+ verzija imaju dodatne zadnje kamere od 8MP i 2MP.

Kapacitet baterije variraće od 5.000mAh do 5.100mAh sa mogućnostima brzog punjenja, a svi uređaji uključuju senzor otiska prsta ispod ekrana i IP68 ocenu za izdržljivost.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi