Deluje da će Huawei Mate 60 zadržati iste kamere kao prethodnik

Predstojeći telefon kineske kompanije, Huawei Mate 60 verovatno ne dobija značajna poboljšanja kamere, glasine ukazuju na sličnu kao što ima i prethodnik

Deluje da će Huawei Mate 60 zadržati iste kamere kao prethodnik

Iako očekujemo da svaki novi model telefona stigne sa unapređenim funkcijama, nove informacije koje su se pojavile, pred objavljivanje Huawei Mate 60 serije tvrde da će on kao i njegov prethodnik imati skoro isti sistem glavnih kamera od 50 MP, piše GizmoChina. To bi moglo da znači da nećemo videti značajna poboljšanja kada je kvalitet kamera u pitanju.

Iako će promena biti, one se izgleda neće odnositi na samo poboljšanje funkcija kamere. Kada je u pitanju prednji deo telefona, kineska kompanija će možda uvesti sličnu softversko-hardversku funkciju za kameru kao što je Apple Dynamic Island.

Na zadnjoj strani, sistem tri kamere navodno će predvoditi glavni senzor od 50 MMP, u kombinaciji sa ultraširokim i telefoto sočivom, kao i njegov prethodnik, tvrdi poznati insajderski nalog DigitalChatStation sa Weibo društvene mreže. Poređenja radi, Huawei Mate 50 ima glavnu 50 MP kameru, periskopsko 5x telefoto sočivo sa 12 MP i ultraširoki senzor sa 13 MP.

Iako nema više detalja o specifikacijama kamere novog modela, Huawei bi možda ipak mogao da uvede neka poboljšanja uz pomoć svoje XMAGE tehnologije. Po pitanju drugih karakteristika, glasine ukazuju da će i dimenzije biti slične prethodnom modelu koje iznose 161,5 mm po visini, 76,1 mm u širini i 7,98 mm po debljini telefona koji ujedno teži 206 grama.

Kada je u pitanju displej, Huawei Mate 60 navodno će imati OLED ekran veličine 6,7 inča sa 1,5 K rezolucijom i ravnim panelom sa uskim okvirima i izrezom za kameru. Kao što je već pomenuto, taj izrez bi mogao da bude u obliku “pilule” na vrhu ekrana sa selfi kamerom i 3D senzorom dubine, dok naziv softverske funkcije koji bi trebalo da optimizuje izrez i dalje nije poznat.

Očekuje se da bi kineski gigant Huawei trebalo da lansira novu Mate 60 seriju krajem ove godine, tačnije u septembru ili oktobru.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi